Центр рекреації «Берег Надії» проводить набір на оздоровлення

З 2008 року у с. Головчинці Летичівського району Хмельницької області діє Центр рекреації для жителів міста Хмельницького з обмеженими можливостями «Берег Надії».

Рекреація охоплює всі види відпочинку. Відпочинок повністю фінансується з бюджету міста.

Право на отримання соціальних послуг в Центрі мають сiм’ї, в яких виховуються діти з особливими потребами та є дорослi особи з функціональними обмеженнями.  Рішенням сесії Хмельницької міської ради було внесено зміни до Статуту з метою надання рекреаційних послуг вимушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій України.

У Центрі вже безкоштовно оздоровлено 162 дитини з міста Старобільськ Луганської області, що є побратимом міста Хмельницького, крім того проходили оздоровлення переселенці із Криму та Донбасу. Всього за 2016 рік оздоровлено 331 особу, з них дітей – 96, дітей м. Старобільськ – 73, осіб з обмеженими можливостями старших 18 років – 177 .

Вперше на базі Центру в 2016 році, на безкоштовній основі, було організовано та проведено два табірних збори (навесні та восени), для проведення комплексних занять з техніки управління візком, самообслуговування, підтримання психофізіологічного стану жителів міста Хмельницького, що мають вади опорного-рухового апарату та пересуваються на візках, доставку відпочиваючих забезпечено в співпраці з соціальним таксі міста. Крім того, з 5 по 11 жовтня 2016 року на базі Центру було проведено перший Всеукраїнський національно-патріотичний зліт лідерів учнівського самоврядування «Сокіл» . Також в грудні проведено виїзний навчально-практичний семінар Всеукраїнської організації «Сонячні діти» за участю дітей та батьків з синдромом Дауна.

В 2016 році за сприяння Хмельницької міської ради було оновлено меблі центру, придбано два ноутбуки, три багатофункціональних тренажери, п’ять велосипедів для реабілітації осіб з порушеннями роботи опорно-рухового апарату, холодильник, плазмовий телевізор, проведено швидкісний інтернет з підтримкою WI-FI. Автомобіль «Газель», який використовується для перевезення відпочиваючих, з метою економії облаштовано газовою установкою.

У 2017 році заплановано провести утеплення приміщення центру. З бюджету міста на це виділено 320 тис. грн.
Рішенням 11-ї сесії Хмельницької міської ради від 25 січня 2017 року було прийняте рішення про безоплатне, за рахунок коштів міського бюджету, оздоровлення учасників АТО та членів їх сімей. Відповідно до графіку заїздів Центру в 2017 році, планується проведення двох сімейних заїздів учасників АТО, та буде організоване безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО у літній період.

Продовжуючи традиції 2016 року, на базі Центру навесні 2017 року заплановано третій табірний тренувальний збір осіб, що пересуваються на візках.
Всього планується оздоровити не менше 330 осіб впродовж 12 заїздів 2017 року.

Як завжди працівники Центру прикладуть максимум зусиль для забезпечення гарного дозвілля, надання послуг профілактичного масажу, отримання насолоди від частування фіточаями та кисневими коктейлями, підтримання організму відпочиваючих в нормальному тонусі внаслідок ранкових розминок та зайняття на тренажерах, постійного медичного супроводу, смачній домашній кухні, теплій сімейній компанії та відпочинку на мальовничій природі Летичівщини. Відпочивальники матимуть можливість відвідувати церкву жіночого монастиря с. Головчинці, міні-зоопарк туристичного комплексу «Райдуга», джерело Святого Онуфрія, планується проведення цікавих та пізнавальних екскурсій.

У 2017 році у Центрі заплановано створення соляної кімнати та впровадження новітньої послуги – Іпотерапія (від грецького слова «гіппос» — кінь) — метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди.

Нагадуємо, що продовжується набір на здоровлення у Центрі в 2017 році.

 

Для отримання послуги необхідно звернутись в управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради за адресою:

29013, м. Хмельницький, вул. Проскурівського підпілля, 32, каб. № 7, телефон: 79-48-84.

 

Графік роботи:

  • понеділок – четвер — з 9.00 до 18.15,
  • п’ятниця — з 9.00 до 17.00,
  • перерва — з 13.00 до 14.00.

 

Необхідні документи:

  1. заява (встановленого зразка);
  2. копія індивідуальної програми реабілітації;
  3. копія довідки МСЕК (ЛКК);
  4. копія пенсійного посвідчення;
  5. копія паспорта або свідоцтва про народження;
  6. довідка про потребу надання реабілітаційних послуг та супроводу (Форма 070/0, при необхідності зазначити, що особа потребує супроводу);
  7. довідка з ЖЕКу про склад сім’ї;
  8. посвідчення учасника АТО (для учасників АТО та членів їх сімей);
  9. довідка від дільничного лікаря про стан здоров’я видана за 3 дні до заїзду.

Усі відповіді питання та довідки Ви можете отримати зателефонувавши: (067) 118-40-98 та 79-59-59

 

 

 

 

Читайте також:

Безкоштовне оздоровлення хмельничан у цетрі «Берег надії»

 

 

Джерело: Офіційний сайт Хмельницької міської ради

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *