«Нафтогаз» просить ВР дозволити засекретити ціну імпортного газу, бо прозорість обмежує їхні права

Обов’язкове розкриття чутливої ​​комерційної інформації, такої як вартість природного газу в контрактах на закупівлю «блакитного» палива Національним нафтогазовим холдингом «Нафтогаз України» у європейських постачальників, ставить держхолдинг в невигідне становище порівняно з приватними імпортерами і може привести до зростання цін на імпортний газ і звуження кола постачальників. Про це повідомляє Бізнес-Україна з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».


Розкриття суттєвих умов контрактів може привести до погіршення цінових пропозицій або звуження кола європейських постачальників «Нафтогазу», — відзначили в прес-службі, додавши, що це може привести до більш високих цін на закупівлю імпортного газу для українських споживачів.

За даними держхолдингу, європейські постачальники вважають, що публічне розкриття комерційної інформації такого рівня безпрецедентно для європейського ринку і не потрібно в країнах ЄС від будь-яких компаній, в тому числі, підприємств, які знаходяться в державному власності.

Ми не підтримуємо розширене оприлюднення комерційних даних, в тому числі інформації, що стосується ціни, яка в цілому вважається конфіденційною інформацією … і звичайно захищається конкурентним законодавством ЄС, — наводиться в повідомленні коментар однієї з європейських компаній.

Також наголошується, що розкриття комерційної інформації ставить державну компанію в невигідне становище порівняно з приватними підприємствами, у яких немає таких зобов’язань.

За інформацією прес-служби, «Нафтогаз» звернувся до депутатів Верховної Ради з пропозицією переглянути вимоги до розкриття конфіденційної комерційної інформації таким чином, щоб зробити їх однаковими для компаній будь-якої форми власності, що буде відповідати вимогам статті 13 Конституції України (в якій зазначається, що всі суб’єкти права власності рівні перед законом — ред.) і конкурентного законодавства ЄС.

 

 

 

Читайте також:

Світло здорожчає з березня. А газ з квітня?

 вартість природного газу, Нафтогаз-Україна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *