Омелян анонсував нові потяги до Польщі через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що пряме залізничне пасажирське сполучення між Україною та Європейським союзом буде розширено.

Про це Омелян розповів під час брифінгу у Києві, пише 24tv.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, потяг «Інтерсіті+», який курсує сполученням Київ – Львів – Перемишель з грудня 2016 року, користується великою популярністю серед українців. Саме тому «Укрзалізниця» опрацьовує можливість призначення курсування другої пари поїздів сполученням Київ – Львів – Перемишль, але іншим маршрутом.

Маршрутом через станції «Вінниця», «Хмельницький» та «Тернопіль». Сумарне населення міст Вінниця, Хмельницький та Тернопіль перевищує 1 мільйон осіб, це означає, що для 1 мільйона українських громадян Європа стане доступнішою,
– заявив міністр.

За словами Омеляна, з Вінниці та Хмельницького будуть забезпечені зручні пересадки на потяги №233/234 Хмельницький – Лисичанськ (забезпечить зручну стиковку жителям Північного Донбасу, Харкова, Полтави), №69 70 Маріуполь – Львів (забезпечить зручну стиковку жителям Південного Донбасу, Дніпра, Запоріжжя, Черкас), інші потяги в напрямку Миколаєва, Херсона, Одеси, Кишинева.

Омелян також анонсував проект «Поїзд п’яти столиць»: мета проекту – об’єднання залізничним сполученням п’яти європейських столиць Київ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Вільнюс (Литва) – Рига (Латвія) – Таллінн (Естонія) з перспективним продовженням до Одеси.

 "Поїзд п'яти столиць", Володимир Омелян, Інтерсіті+, потяг до Польщі

3 thoughts on “Омелян анонсував нові потяги до Польщі через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль”

  1. Уведомление: Потяг Ковель-Холм: «Укрзалізниця» оприлюднила графік руху — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: «Укрзалізниця» запустить потяги до Болгарії та Австрії — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *