Переселенець створив мобільний додаток, який взламав телефони терористів

Переселенець з Донбасу створив мобільний додаток, який зламує та збирає дані телефонів російських пропагандистів та військовослужбовців. Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Еспресо.

Коли Олександр був школяром і йому було 16 років він полишив рідний дім, переїхавши до Львівської області. Він займався програмуванням і хотів використати свої навички проти окупантів.

Спочатку хлопець створив інтернет-ресурс для російських бойовиків «Армія Новоросії». Цей ресурс довгий час імітував закриту соціальну мережу для реєстрації адептів «русского міра», успішно збирав особисті дані, поштові адреси та телефони терористів

Цей стартап привів Олександра до Українського кіберальянсу. Дані прихильників «русского міра» він збирав та передавав в базу центру «Миротворець», волонтерам міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm й українським Хактивістам.

Через усі ці дані Хактивістам Українського кіберальянсу вдалося провести успішні кібероперації: злом організації «Союз Добровольців Донбасу», зломи військових комендатур російської окупаційної адміністрації, а також російських пропагандистів і кураторів з Кремля.

Вже як учасник кіберальянсу Олександр реалізував — додаток «CropUkrop» під Android. Він маніпулював агресивним бажанням адептів «русского міра» нести руйнування, проводячи DDos-атаки на сайти спільноти InformNapalm, центру «Миротворець» та інших ресурсів.

Додаток симулював DDos-атаку та витягував корисну інформацію від атакувальників.

Через сайти окупантів популяризація програми «CropUkrop» стало реальною.

За 7 днів взламали більше 2500 телефонів бойовиків та пропагандистів з території РФ

 

 "CropUkrop", мобільний додаток

Переселенець створив мобільний додаток, який взламав телефони терористів: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *