Голова комісії з підтримки дітей виправдовує жостроке затримання 10-річного хлопчика

У Москві поліцейські жорстоко схопили хлопчика, який читав вірші, посадили його в авто і відвезли у невідомому напрямку, пише 24tv.ua.

Відповідні відео в Facebook опублікували свідоки подій – журналіст Люся Штейн та активістка Ірина Яценко.

За її словами, 9-річний хлопчик читав «Гамлета» Вільяма Шекспіра. Силовики не представилися, не назвали причину затримання, а просто заштовхали дитину в авто.

В той же час, відома співачка та голова комісії з підтримки сім’ї, дітей та материнства Громадської палати Росії Діана Гурцька виправдовує дії правоохоронців, які не лише нахабно затримали малолітнього хлопчика у Москві, а й накинулися з кулаками та лайкою на журналістку Люсю Штейн, що намагалася допогти дитині.

Про це повідомляє агенція «РИА Новости».

«Зараз розгорнуто якесь дике цькування поліцейських, які забрали дитину з вулиці. Вважаю, що їхні дії є виправданими. Як можна було цій сторонній та неадекватній жінці віддати хлопчика? І які тут можуть бути суперечки?» – зазначила виконавиця.

Крім того, вона назвала дитину, яка декламувала «Гамлета», жебраком. За її словами, кримінальний кодекс РФ передбачає відповідальність за втягнення неповнолітніх у бродяжництво та жебракування.

Те, що він декламував «Гамлета», а не тримав табличку про порятунок життя хворої матері, нічого не змінює. Хлопчик стояв сама на вулиці та збирав гроші, читаючи вірші. Це справжнісіньке жебрацтво. Батьків з ним не було. Коли поліція стала відвозити у відділення, з’явилася жінка, що представилася знайомою дитини, стала лаятися матом і вимагати віддати їй хлопчика. Це все зафіксовано і викладено в мережі. Уважно прослухала запис,
– наголошує зірка російської естради.

 10-річний хлопчик, вірші Шекспіра, Діана Гурцька,

Голова комісії з підтримки дітей виправдовує жостроке затримання 10-річного хлопчика: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *