Затримання 10-річного хлопчика: поліція Москви склала черговий протокол

Поліція Москви склала адміністративний протокол на мачуху дитини, якого в п’ятницю ввечері в центрі міста доставили у відділення поліції за жебрацтво. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС російської столиці, підкресливши, що опублікована в ЗМІ інформація про анулювання адміністративного протоколу стосовно батька дитини не відповідає дійсності, передає Главком.

«Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що батькові дитини, доставленої в поліцію, принесені вибачення, а протокол щодо нього анульований. У зв’язку з цим необхідно уточнити, що вибачення були принесені дитині за завдані незручності. Як уже повідомлялося, стосовно батька дитини складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 5.35 КоАП РФ («Невиконання батьками або іншими законними представниками неповнолітніх обов’язків по утриманню та вихованню неповнолітніх»), а щодо його дружини — по 19.3 КоАП РФ («Непокора законному розпорядженню співробітника поліції»)», — повідомили в ГУ МВС.

Нагадаємо, увечері 26 травня на Арбаті у Москві 10-річного хлопчика затримали за читання віршів, і попри протести матері відвезли до поліцейського відділку. У відділенні інформаційного реагування МВС Москви повідомили, що хлопчика затримали, бо він був сам і підходив «то до однієї машини, то до іншої».

За даними поліцейського главку, близько 22 години 26 травня хлопчика було передано його батькові, який прибув до відділку поліції.

Батько дитини Ілля Скавронський розповів «Медіазоні», що хлопчик гуляв разом з матір’ю, вона сиділа на лавці, читала книгу, а дитина поруч декламувала вголос вірші. За його словами, під’їхала поліція і без пояснень причин посадила дитину у машину.

«Він займається театральною діяльністю. Для нього ці виходи на вулицю – це боротьба з комплексами», – пояснив батько.

 

 

Читайте також:

Голова комісії з підтримки дітей виправдовує жостроке затримання 10-річного хлопчика

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *