«Rock&Buh-2017»: як це було?

26 та 27 травня, вперше у нашому обласному центрі, в Хмельницькому, на лівому березі річки Південний Буг, на території Молодіжного парку, що поблизу міського пляжу, відлунав масштабний дводенний музичний фестиваль «Rock&Buh-2017».

Засновником та організатором Фестивалю виступило управління культури і туризму Хмельницької міської ради, яке створило для вирішення всіх питань організації фестивальну раду.

А його співорганізаторами були: рок-гурти «Мотор’ролла» та «Чумацький шлях»,  ГО «Територія», ГО «Спелеологічний клуб «Атлантида», Хмельницький міський будинок культури.

Метою фестивалю було надання можливості молодим та поки що маловідомим хмельницьким гуртам проявити себе та заявити про себе, про свою творчість, виступивши на одній сцені з уже відомими в Україні та за межами нашої країни музикантами й гуртами.

Завдяки гарно організованій піар-кампанії, про перший Хмельницький музичний фестиваль такого високого рівня змогли дізнатись усі зацікавлені по всій Україні. Саме тому 26 травня, на початок цієї вагомої події, до нашого міста з’їхалось багато молоді з міст та містечок від заходу до сходу України.

«Rock&Buh-2017» — абсолютно безкоштовний для фанатів, що є не аби якою його особливістю та перевагою. Більш того, очільник Хмельницького, пан Олександр Симчишин, зазначив, що й у наступні роки вхід на «Rock&Buh» залишиться безкоштовним, адже це – «одна з головних фішок фестивалю».

Слід відзначити ще одну деталь: «Rock&Buh-2017» – перший фестиваль цього сезону. Тобто цією музичної подією, за участі таких музичних гігантів, як «Станза», «Чумацький Шлях», «Мотор’ролла», «КRUT», «Без Обмежень» і «Тартак», наше місто запалило та розпочало фестивальний рік!

 

26 травня:

Розпочався перший день фестивалю з виступу гуртів «Малювати Квадрати», «Синтез DNK», «Banana Bus», «NevermindiA» і «Zворотня Dія». А найочікуванішими гуртами першого вечора були «Станза», «Чумацький Шлях» і наша «Моторролла».

Саме у перший день «молодого» хмельницького фетивалю на сцені «Rock&Buh-2017» виступив і наймолодший рок-гурт Хмельницького – «NevermindiA», який існує лише півроку, з грудня 2016 року. А перший день фестивалю подарував гурту можливість — вперше виступити на великій сцені.

Багато фанів відзначили бомбезний виступ «Banana Bus». Незважаючи на те, що гурт не був серед хедлайнерів цього вечора, однак своїм виступом зміг так запалити та захопити усіх присутніх, що цілком виправдав заяви організаторів фестивалю, які на відбірковому турі порівняли його із всесвітньо відомими «Sex Pistols» і «Motоrhead».

Досить зручно у фестивалі було й те, що організатори подбали про надання публіці можливості перехопити щось смачненького прямо там, слухаючи музику. Саме з цією метою було організовано так звану «Food-зону» праворуч від сцени. Для зголоднілих фанів тут пропонували найрізноманітніші сендвічі та стейки, картоплю та шашлики, які можна було запити ароматною кавою, медовухою, квасом та кока-колою.

Для тих, хто бажав привезти додому окрім вражень та фото, ще й певні сувеніри про «Rock&Buh-2017» — можна було придбати кепки та футболки з логотипом фестивалю.

 

27 травня:

Другий день фестивалю звабив, напевно, як мінімум у два рази більше бажаючих відвідати захід, ніж перший день: міський пляж був практично повністю заповнений. Цілком можливо що однією з причин, окрім звісно бажання почути виступ найочікуванішого гурту «Тартак», стало і те, що другий день «Rock&Buh-2017» припав на вихідний день.

Цього фестивального дня виступали: «Black Jack», «Баbай», «Панацея», «Sova», «Under the Tank» і «Mufftrain».

Однак звісно найбільше усі чекали виступів хедлайнерів фестивалю. А це:

  • «Крут»,
  • «Без Обмежень»,
  • «Тартак».

Гурт «Без обмежень» переважно виконував пісні зі свого нового альбому «5хвилин», який вийшов два місяці тому. А також порадував слухачів кавер-версією пісні «Wrong», британців «Depeche Mode».

Як завжди неповторною була талановита та дивовижна бандуристка Марина Круть (гурт «КRUT»). Якщо підчас виступу «Без обмежень» слухачі лише тихенько мугикали та підспівували пісні гурту, то при виступі чарівної Марини Круть і хлопці і дівчата співали практично на повний голос.

Звісно всі чекали виступу «Тартак». Саме вони закривали і другий день і безпесередньо сам фестиваль «Rock&Buh-2017». Сашко Положинський — фронт-мен гурту, як завжди був щирим та відкритим, викладався на повну. Протягом виступу гурту він і співав, і вчив спеціальним танцювальним рухам, і нагадував усім слова пісень, стрибав і танцював на сцені фестивалю. Саме цим виступом на фестивалі «Rock&Buh-2017» гурт «Тартак» завершив свій ювілейний тур з новим альбомом «Вічність».

А вже у неділю, 28 травня, на День народження лідера гурту Сашка Положинського, відбулась прем’єра нової пісні «Стара школа» разом із кліпом.

 

2 thoughts on “«Rock&Buh-2017»: як це було?”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *