Представник МВФ: Підвищення пенсійного віку є неминучим

Підвищення ефективного пенсійного віку є критично важливим для продовження співпраці України і Міжнародного валютного фонду, зазначає Економічна правда з посиланням на УНІАН.

Про це заявив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен.

«Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність. Таким чином, так, підвищення низького віку виходу на пенсію, підвищення ефективного пенсійного віку — критично важливо», — заявив Томсен.

«Це дійсно питання, щодо якого відбуваються дискусії в контексті наступного перегляду (програми співпраці МВФ і України — ред.), щоб вийти на надійний план, як упоратися з цим у майбутньому. Таким чином, відповідь — так, пенсійна реформа — важлива частина наступного перегляду програми, і підвищення ефективного пенсійного віку є її (пенсійної реформи — ред.) частиною», — сказав Томсен.

За словами представника МВФ, пенсійна реформа була частиною програми співпраці України і Фонду від самого її початку, і кілька разів відкладалася.

«Україна має серйозні проблеми з пенсійною системою. Я думаю, що це другий за розміром дефіцит пенсійного фонду в світі. Це комплексна проблема. В Україні дуже велика кількість пенсіонерів по відношенню до кількості людей, які сплачують внески у пенсійний фонд, це співвідношення 1 до 1», — наголосив він.

Нагадаємо, раніше МВФ заявив, що Україна не може дозволити собі баритися із всеосяжною пенсійною реформою, у тому числі шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

 , пенсійна реформа, пенсійний вік

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *