Конфісковані «Кошти Януковича» можна використати лише після змін до бюджету

Конфісковані кошти оточення екс-президента Віктора Януковича в розмірі 1,1 мільярда доларів можуть бути використані лише після внесення змін до закону про державний бюджет, передає Економічна правда.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

«Перевищення [суми надходжень від спецконфіскації — ЕП] понад 11,5 млрд грн зараховується, однак може бути використане лише після внесення змін до Закону про державний бюджет. Кошти від конфіскації, які є разовим надходженням, мають певні обмеження відповідно до бюджетного законодавства, і можуть бути використані виключно для разових витрат», — йдеться в повідомленні.

У Мінфіні нагадали, що в держбюджеті на 2017 рік надходження від спецконфіскації передбачені в розмірі 11,5 млрд грн і чітко зазначено, що ці кошти підуть на оборону і безпеку, підтримку агровиробників, соціально-економічний розвиток регіонів, у Фонд регіонального розвитку тощо.

Мінфін також зазначив, що сума в 1,1 млрд доларів включає як тіло, так і нараховані відсотки.

28 квітня секретар РНБО Олександр Турчинов і генпрокурор Юрій Луценко заявили, що набрало чинності рішення суду про зарахування до держбюджету 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках Віктора Януковича і його оточення.

3 травня президент Петро Порошенко повідомив, що конфісковані 1,1 млрд доларів зараховані на рахунки Держказначейства.

 
Читайте також:

У Януковача і «його команди» суд конфіскував 1,5 млрд.доларів

 Віктор Янукович, конфіскація, Кошти Януковича

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *