Пішов із життя Роберт Майлз: основні факти про геніального музиканта

На острові Ібіца, що в Іспанії, на 48-му році пішов із життя італійський композитор і продюсер електронної музики Роберто Кончіна, більш відомий як Роберт Майлз, передає 24tv.ua.

Як повідомляє DJMag Italia, музикант страждав від серйозної хвороби.

Роберт Майлз став одним із засновників жанру «дрім-хаус», або «дрім-транс», головною особливістю якого є легкий біт і м’яка мелодія, що виконується переважно на фортепіано.

Зауважимо, що митець прославився у 90-х завдяки своєму альбому Dreamland (1996 рік) і, зокрема, композиціям, Children, Fable та One & One, які продавалися багатомільйонними тиражами. Продажі Children уже перевищили 5 мільйонів копій.

Італієць за походженням Роберто Кончіна (справжнє ім’я) народився у швейцарському містечку Фльорьє у 1969 році та вже з малих літ захоплювався музикою, зокрема грою на фортепіано, зазначає 24tv.ua. Наприкінці 80-х і на початку 90-х музикант пробує себе як діджей і виступає в італійських нічних клубах. Щоправда, прославився у світі електронної музики він саме як продюсер.

Зауважимо, що перші роботи митця залишилися взагалі непоміченими, проте за деякий час до нього приходить успіх – у 1994 році композитор створює чи не найвідомішу свою композицію Children, яка за рік стала справжньою бомбою у музичній індустрії.

Крім того, що Robert Miles цим твором створив власний піджанр Dream House (один із ранніх різновидів музики у стилі Trance), так ще й він став основоположником так званого прогресивного саунду, оскільки раніше електронні треки відзначалися певною жорсткістю. Додамо, що Children упродовж перших тижнів після свого релізу відзначилася продажами у понад 30 тисяч копій і посідала перші місця у хіт-парадах 12 країн світу.

У 1996 році Robert Miles знову розбурхує громадськість, проте вже вокальними композиціями – одна за одною виходять Fable, яку прикрасив чарівний голос Fiorella Quinn, і One And One за участю Maria Nayler.

За рік Роберт видає ще один альбом 23 AM, щоправда роботи, які до нього увійшли, дещо відрізняються від попередніх, однак фірмовий стиль музиканта зберігається. Особливістю платівки є те, що до неї увійшло багато вокальних композицій.

Цікавою є і історія з назвою альбому. Справа в тому, що музикант дуже багато подорожував і під час цих подорожей бачив, наскільки спустошеною виглядає Земля внаслідок діяльності людини.

Світ, який був природним раєм, став величезним смітником, де незаймані ліси зникають з лиця Землі, де лежать купи сміття та відходів виробництва, де величезні моря перетворюються на гігантські хімічні контейнери. Так зі світу мрій я занурювався у світ реальностей,
– говорив свого часу Miles.

Відтак, творчість музиканта переросла у певний протест проти плачевного стану екології планети. Саме це відобразилось у назві 23 AM – за аналогією зі зламаними електронним годинником, що не розрізняють 24- і 12-годинний режими відображення часу. Зазначимо, що таку дивну назву альбому Роберт дав після повідомлення зламаного автовідповідача.

За словами самого продюсера, платівка уособлює життєвий цикл: народження, розвиток, зрілість, старіння та смерть. Так, альбом починається дуже повільно з народження: A New Flower – ви почуєте плач немовляти, після цього музика буде відображати історії з повсякденного життя: Everyday Life, Freedom – віра у ваші крила, Texture – еволюція, Enjoy – насолода життям, Fly Аway присвячено подорожам; а завершує його ембіентовая Leaving Behind, яка є певною метафорою завершення життя, смерті.

Свій експериментальний стиль Роберт зберігає і у платівці Th1rt3en, яка вийшла аж за 10 років після релізу Organik та стала останньою в його доробку.

За цей час музикант встиг перебратися з Лондона до Лос-Анджелеса, де заснував лейбл S:alt Records, на якому виходить альбом Miles_Gurtu – спільна робота Robert’a Miles’a та бомбейського музиканта Трілока Гурту.

Останні роки життя він провів на іспанському острові Ібіца, який є «меккою» клубного життя Європи. Також Майлз запустив радіостанцію Open Lab, де лунає так звана Балеарська музика.

 

 італійський композитор, Роберт Майлз, смерть

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *