Конкурс, який не відбувся: як не обрали очільника Кам’янець-Подільської «Славутинки»

Як повідомляла ще минулого тижня прес-служба Хмельницької обласної ради, 15 травня 2017 року о 10.00. у каб. 243 повиннно було відбутись засідання конкурсної комісії для визначення кандидатів на посаду директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради.

Порядок денний засідання включав:

  1. безпоседерньо проведення співбесід з учасниками конкурсу,
  2. визначення кандидата на посаду директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради,
  3. подання цієї кандидатури на розгляд голові обласної ради для винесення питання про призначення на розгляд обласної ради.

Ще на попередньому засіданні конкурсної комісії 5 травня до участі у конкурсі було допущено двох кандидатів на посаду директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка»:

  • Козлову Олену Володимирівну
  • Судець Валентину Василівну.

У призначений час та день, під головуванням першого заступника голови обласної ради Неоніли Андрійчук, оголошене засідання конкурсної комісії для визначення кандидатів на посаду директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради розпочалось. Відібрані конкусранти приїхали, комісія зібралась аби вислухати ти вивчити позицію та свтогляд кожного претендента.

Однак, як виявилось в ході обговорень, члени комісії вирішили відтермінувати проведення конкурсної комісії до чергової сесії обласної ради.

Причинами для цього було названо:

  • потреба у комплексному обстеженні закладу з виїздом на місце постійних комісій обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму та з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології, членів конкурсної комісії та напрацювати спільні висновки та пропозиції.
  • з метою ознайомлення з роботою претендента на посаду директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради Судець В.В. постійній комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму доручено виїхати до Кам’янець-Подільської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 з поглибленим вивченням німецької мови.

Свої пропозиції щодо подальшого профілю Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради має надати і Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

 

Кам’янець-Подільська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Славутинка» розташована у центрі міста за адресою: Вул. Лесі Українки, буд. 71.

На території розміром 1,0706 га розміщено 9 будівель різного призначення, одна з будівель – навчальний корпус – є пам’яткою архітектури кінця ХІХ-початку ХХ ст. Загальна площа забудови – 1915,5 м2.

30 квітня 2014 року за рішенням сесії Хмельницької обласної ради школа змінила тип і назву, стала спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів для обдарованих дітей  області, переважно з сільської місцевості.

З вересня 2014 року відповідно до нового Статуту заклад здійснює набір дітей за конкурсом до першого класу з поглибленим вивченням іноземної мови та до 5-го класу з вивченням предметів технічного (інженерного) циклу та інформатики. В 2016/2017 н.р. вперше відкрито паралельні класи: за результатами конкурсного відбору за парти сіли 60 першокласників. Загалом, за останні роки контингент учнів зріс удвічі (в 2013 р. було149 учнів).

Станом на 01.09.2016 р. в закладі 12 класів, у яких навчається 305 дітей з 7 районів Хмельницької області (28% – міських дітей, 72% – з області). Середня наповнюваність класів – 25,4 учня

Третина учнів школи – діти із малозабезпечених та багатодітних сімей.

У штаті закладу 83 працівника, в тому числі – 48 педагогів. З них – два кандидата наук, 20 – мають вищу кваліфікаційну категорію, 9 – звання «учитель (вихователь)-методист» та «старший учитель (вихователь)», 3 вчителя за сумісництвом викладають в університетах міста.

Кам’янець-Подільська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Славутинка» має свій веб-сайт.

 

Отже, про що розмовляли на засідання 15 травня? Як воно проходило? Які питання задавались та які відповіді звучали? Які висновки зроблено?

 Дивіться самі:

 

 

 

 

 

 

 

 

З використанням матеріалів: Хмельницька ОР

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *