Неповторна Лора Підгірна презентувала хмельничанам історичний детектив «Червона Офелія»

Сьогодні, 8 червня, в Хмельницькій міській центральній бібліотеці для усіх закоханих у книги хмельничан відбулось захоплююче літературне побаченя «за філіжанкою кави».

Його родзинкою та основною відмінністю від попередніх 6-ти побачень на теренах бібліотеки було у тому, що сьогодні головною «зіркою» була кам’янчанка, куратор авторського проекту «Літературний туризм», активний громадський діяч, талановитий журналіст, чарівна молода жінка та відтепер неповторний автор історичного детективу Лора Підгірна. Саме сьогодні пані Лора презентувала нам свою першу книгу — «Червона Офелія».

Ще далеко до 14-00, але бібліотечний зал вже був заповнений вщент. Усі шанувальники та числені прихильники очікували на захоплене спілкування з автором.

Пані Лора не розчарувала — вона довго, емоційно та детально розповіла, як писала свій перший детектив, хто та що було її натхненням, які сподівання та які мрії вона вклала у свою творчість. Безліч деталей та цікавинок поглинули усіх присутніх у вир подій початку 20-го століття, історію, яку більшість українців, нажаль, не знають. Реальні події та історичні факти віртуозно переплітаються з вигаданими, створююче єдине ціле. Книжні герої, як справжні українські діячі, так і вигадані персонажі, настільки справно та живо описані, підібрані й відображені, що читаючи книгу Ви мимоволі опинитесь у центрі насиченої детективної історії та не захочете відпускати головного героя. Та й головний герой досить цікава особистість — Марко Швед, молодий 22-річний кам’янчанин-патріот, білявий, синьоокий, високий парубок із заможної родини, він знає декілька мов, має гарну військову освіту, а понад усе він любить свою країну… він уособлює в собі нинішнє покоління молодих українців, які вже у 21 столітті воюють та віддають свої життя за свободу нашої України. Як зазначила авторка: Марко Швед — це її ідеальний чоловік, якого вона поки ще не зустріла.

Торкнулося серця та душі кожного присутнього і мета, з якою була написана ця книга. Лора Підгірна окремо зупинилась на цьому моменті. Історія України — настільки цікава, настільки вражаюча та практично незвідана українцями тема, що вимагає найшвидшої популяризації. Авторка зазначила, що буде дуже вдячна та радісна тим, якщо хтось знайде якісь історичні невідповідності у книзі та зможе довести їй свою правоту.

І ще один момент відначила пані Лора — чомусь є в українців така особливість, що ми не цінуємо своїх героїв, коли вони живі, коли вони борються за наше з Вами майбутнє, однак ми завжди готові оплакувати їх, оспівувати їх трагічні долі у піснях та віршах, змальовувати їх загибель у картинах. Однак прийшов час, коли ми всі повинні змінити себе, змінити свої ставлення до життя — та почати вивчати свою справжню, а не нав’язану нам, українську історію, цінувати та плекати живих Героїв.

Надзвичайно, емоційно, захоплююче… Усі шанувальники слухали авторку та ловили кожне її слово. Ніхто навіть не помітив, як пролетів час.

Цю презентація можна без зайвих сумнівів назвати найцікавішою та найбільш вражаючою подією у Хмельницькому! Пані Лора порадувала усіх присутніх новиною, що у її планах це буде не єдина книга із серії про Марка Шведа — на радість нам усім, у Лори Підгірної досить далекоглядні творчі плани, в які входить ще більше цікавих та захоплюючих проектів.

Завтра та наступного тижня Лора Підгірна відвідає Вінницю та рідний їй Кам’янець-Подільський. Наша редакція рекомендує Вам відвідати літературне побачення з авторкою — Ви дійсно будете вражені та сповнені захоплюючих емоцій!

Не пропустіть:

9 червня о 17:00  — книгарня «Буква», м.Вінниця, пл. Гагаріна, буд.2.

16 червня, 18:30 — готель «Рейкарц», м. Кам’янець-Подільський, вул. Старобульварна, буд.2.

 

 

Про книгу:

Літо 1919-го року. Україна залита кров’ю патріотів. Кам’янець-Подільський на короткий час стає столицею УНР.

На тлі цих драматичних подій починається історія пристрасного кохання 22-річного агента Розвідочної управи Марка Шведа та витонченої красуні — актриси місцевого театру Олесі Біличенко. За день до приїзду до міста головнокомандувача, Симона Петлюри, агенти московської комуни викрадають кліше для друку 250-гривневої купюри, яке Маркові необхідно повернути за усяку ціну.
Заплутана історія з викраденим кліше перетворюється на справжню криваву драму, яка може зламати нашого героя або ж загартувати для майбутніх випробувань долі…

Динамічно, професійно і небайдуже від журналістки, випускниці історичного факультету Кам’янець-Подільського університету Лори Підгірної про героїв минулого, котрі були такими ж живими людьми, як і ми сьогодні.

 

 

1 thought on “Неповторна Лора Підгірна презентувала хмельничанам історичний детектив «Червона Офелія»”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *