800 мільйонів доларів — втрати України від вибухів боєприпасів під Калинівкою

Велика кількість снарядів у Калинівці зберігалася під відкритим небом, тому, що це не повторилося у майбутньому, слід терміново будувати нові підземні сховища. А поки ж Україна зазнала втрат на сотні мільйонів доларів, пише 24tv.ua.

Про це розповів народний депутат від фракції БПП Іван Винник у ефірі телеканалу News One.

«Держава втратила сьогодні в результаті вибухів боєприпасів суму у близько 800 мільйонів доларів за ринковими цінами, навіть якщо вважати, що вони (боєприпаси – «24») не є новими. При цьому не має значення, вибухали танкові снаряди або боєприпаси до реактивних систем залпового вогню», — сказав він.

За словами парламентаря, у Калинівці повторилася та сама ситуація вже втретє.

«Влада вважає успіхом, що вони евакуюють населення. Але вони повинні зробити все, щоб такої причини не було», – підкреслив політик.

Як наголошує представник БПП, боєприпаси було б важче знищити, якби вони навіть були заритими у «силосні ями», оскільки зберігання снарядів під відкритим небом дуже спрощує роботу диверсантів.

«У Калинівці було знищено велику кількість боєприпасів з точки зору вартості. Потрібно терміново будувати нові підземні сховища та зберігати там боєприпаси», – підсумував Винник.

 

 

Читайте також:

Вибухи в Калинівці: що сталось, що відбувається зараз і наскільки це серйозно?

 вибухі боєприпасів, Калинівка

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *