Бійців добровольчих формувань на Хмельниччині прирівняно до учасників АТО

27 вересня на пленарному засіданні п’ятнадцятої сесії депутати обласної ради більшістю голосів схвалили рішення про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, учасниками АТО.

Незважаючи на зауваження юридичного відділу обласної ради, що органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями надавати статус бійців-добровольців АТО, окремі депутати та представники громадськості наполягали на схвалені проекту рішення.

Командир 7-ї резервної сотні ДУК «Правий сектор» Олександр Попов у своєму виступі заявив, що на Хмельниччині нараховується близько 40 бійців добровольчих формувань і прийняття цього рішення для них є надважливим.

Присутній на пленарному засіданні народний депутат України,  заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Сергій Мельник зазначив, що прийняте рішення обласною радою допоможе віднайти механізм виплат фінансової допомоги бійцям добровольчих батальйонів з обласного бюджету, а також сприятиме швидкому врегулюванню цього питання на законодавчому рівні. Оскільки, за словами Сергія Мельника, парламент планує розглянути кілька законопроектів щодо прирівнення бійців-добровольців до учасників АТО.

Голова обласної ради Михайло Загородний акцентував, що фінансовий ресурс для забезпечення пільг бійцям-добровольцям мають віднайти місцеві бюджети області, прийнявши відповідні програми. Разом з тим, як сказав керманич області, при формуванні обласного бюджету на 2018 рік розглядатиметься можливість передбачення коштів на для згаданої категорії надання пільг. І вже тоді бійці-добровольці АТО зможуть претендувати на пільги, які поширюються на учасників антитерористичної операції.

Після обговорення депутати проголосували за рішення про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України. Даним рішенням затверджені Порядок надання статусу бійця-добровольця антитерористичної операції у Хмельницькій області та Положення про комісію з надання статусу бійця-добровольця у Хмельницькій області, а також рекомендовано сільським, селищним, міським радам та радам об’єднаних територіальних громад затвердити порядок визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, та встановлення їм відповідних пільг.

Разом з тим, обранці прийняли Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих формувань.

 

 

Читайте також:

У Хмельницькому добровольці отримають статус бійців-добровольців АТО

 

Джерело: Хмельницька ОР

 

2 thoughts on “Бійців добровольчих формувань на Хмельниччині прирівняно до учасників АТО”

  1. Уведомление: “Доступні ліки” на Хмельниччині діють у 377 аптечних пунктах — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: На Хмельниччині запрацювала комісія з надання статусу бійця-добровольця АТО — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *