У Хмельницькому добровольці отримають статус бійців-добровольців АТО

Добровольці-хмельничани отримають статус бійців-добровольців антитерористичної операції

Саме таке рішення одноголосно ухвалили депутати міської ради на черговому сесійному засіданні.

Згідно з цим документом, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів та брали безпосередню участь у бойових діях.

Бійці-добровольці АТО можуть претендувати на пільги, які поширюються на учасників антитерористичної операції. Для цього необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення міської ради.

 

Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, утворення комісії із надання статусу бійців-добровольців АТО у м.Хмельницькому та затвердження Положення про неї, затвердження Порядку надання статусу бійців-добровольців АТО у м.Хмельницькому

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету міської ради, керуючись Законом  України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визнати бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

2. Утворити комісію із надання статусу бійців-добровольців АТО у м.Хмельницькому та затвердити Положення про комісію із надання статусу бійців-добровольців АТО у м.Хмельницькому (додаток 1).

3. Затвердити Порядок надання статусу бійців-добровольців АТО у м.Хмельницькому (додаток 2).

4. Відповідальність за виконання рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

 

 

Міський голова                                                                                     О.Симчишин

 

 

Джерело: Хмельницька міська рада

1 thought on “У Хмельницькому добровольці отримають статус бійців-добровольців АТО”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *