Експерт: «Народний фронт» завдає БПП удару на випередження

«Народний фронт» заявами про відставку начальника Генштабу Віктора Муженка у зв’язку з вибухами в Калинівці завдає «Блоку Петра Порошенка» удару на випередження. Зараз тривають складні перемовини НФ з БПП про перспективи об’єднання партій. В цій ситуації партія Яценюка та Турчинова не хоче бути молодшим партнером.

Таку думку сайту «24» висловив політичний експерт Петро Олещук.

За словами політолога, після будь-якої резонансної події, як-то вибухи складів у Калинівці, звична світова практика – хтось за це повинен відповісти. Якщо цього не відбувається, говорить Олещук, то це – фактично мовчазне зізнання того, що ситуація нормальна. Хоча апріорі вона такою вважатися не може.

В заявах чиновників і політиків, які зараз активно говорять про відставку Муженка, присутні політичні мотиви. Фактично вони таким чином послаблюють позиції своїх партнерів по коаліції – БПП. Це не є ще політичною мотивацією, але ці закиди цілком обґрунтовані. НФ не хоче отримати залишки шведського столу, а бути повноцінним суб’єктом цієї коаліції,
– вважає Петро Олещук.

З іншого боку, зазначає політолог, в оточенні президента склалася така думка, що будь-які кадрові рішення під зовнішнім тиском – це прояв слабкості. Тому в адміністрації президента до останнього намагаються триматися за всі кадри, навіть там, де ситуація виглядає програшною.

Водночас, на переконання Олещука, відставка однієї людини проблеми не вирішить. На його думку, крім безпосередніх кадрових рішень, необхідні ще організаційні заходи. Треба провести розслідування і зробити висновки, визначити причини, щоб уникнути схожих випадків в майбутньому.

 

 

Читайте також:

800 мільйонів доларів — втрати України від вибухів боєприпасів під Калинівкою

Вибухи в Калинівці: що сталось, що відбувається зараз і наскільки це серйозно?

1 thought on “Експерт: «Народний фронт» завдає БПП удару на випередження”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *