Хто може замінити Муженка на посаді голови Генштабу?

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов задовго до вибухів складів з боєприпасами у Калинівці пропонував президенту Петру Порошенку призначити іншого главу Генштаба, зазначає Главком.

Про це йдеться у статті «Главкома» «Другий «Народний фронт». Як проти Порошенка грають «любі друзі» Яценюка».

«І навіть називав прийнятну для обговорення кандидатуру — Михайла Коваля – колишнього в.о. міністра оборони у найважчі часи березня-липня 2014-го року. Нині Коваль трудиться під началом самого Турчинова і є першим його заступником в структурі РНБО», — йдеться у матеріалі.

Близький до голови МВС Арсена Авакова депутат Артем Геращенко з «Народного фронту» написав у себе на сторінці у Facebook, що місце Муженка після Калинівки має зайняти «молодий та відповідальний офіцер Збройних Сил, який має очолити процес справжньої, а не фейкової реформи нашої армії і флоту». Голова Генштабу – повна креатура голови держави, тож Геращенко звернувся до нього з вимогою зробити відповідні висновки «на самому верху».
До вимог відставки голови Генштабу доєдналися і інші «фронтовики» – голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, і депутат-комбат Юрій Береза.

Сам Муженко реагував на нападки досить агресивно. «Призначити крайніх не вдасться», – заявив він, приправивши це пафосними словами про те, що ті, хто намагається розхитати боєготовність та цілісність Збройних Сил заради власних політичних амбіцій, грають на руку ворогу. Пізніше в ефірі телеканалу Zik він заявив, що Генштаб не готовий бути у ролі цапа-відбувайла, а «відповідальність за вибухи на складі боєприпасів у Калинівці повинна бути розділена між усіма відповідальними структурами». Чітко дали зрозуміти, що будуть стояти горою за Муженка, на Банковій. Устами Ірини Луценко, представника президента в парламенті, було наголошено, що таких різких рухів під час війни без належних доказів робити не можна.

 

 

Читайте також:

Експерт: «Народний фронт» завдає БПП удару на випередження

 Віктор Муженко, Калинівка

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *