Як отримати компенсацію за невикористану субсидію?

Управління праці та соціального захисту населення нагадує, що мешканці Хмельниччини, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії (крім випадків нарахування плати за послугу з централізованого опалення за відсутності засобів обліку теплової енергії з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря відповідно до пунктів 40-48 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  21  липня  2005  р. N 630, коли одержувач субсидії повинен щомісяця сплачувати за централізоване опалення обов’язкову частку платежу).

Сума субсидії, яку структурними підрозділами з питань соціального захисту населення було переказано на рахунки постачальників житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів, і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується постачальником як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Постачальник комунальних послуги  зобов’язаний зазначати суму переплати за послугу у платіжних документах одержувачам субсидії. Постачальники послуг повинні дотримуватись цієї норми та надавати споживачам (мешканцям Хмельниччини) рахунки на оплату послуг відокремлено по кожній послузі.

Після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення) повертається постачальником такої послуги до бюджету в повному обсязі на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидії.

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку  ПАТ «Укрпошта» на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року постачальниками послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді структурному  підрозділу з питань соціального захисту населення та в  яких  зазначається  сума невикористаної субсидії. Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року.

Саме тому, Управління праці та соціального захисту населення просить одержувачів субсидій, які в опалювальному періоді 2016-2017 р.р. мали невикористану частину субсидії з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, надати в громадські приймальні управління у липні 2017 року заяву про отримання компенсації з соціальним рахунком банку або поштового відділення для перерахунку компенсації.

Вчасне отримання заяв управлінням забезпечить вчасний перерахунок компенсації одержувачам.

 

 

 

 

Джерело: Хмельницька міська рада

1 thought on “Як отримати компенсацію за невикористану субсидію?”

  1. Уведомление: Компенсація заощаджених субсидій: виплата розпочнеться з 2 листопада — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *