Думка експерта: Що зробить Росія, якщо Україна отримає летальну зброю?

Росія не в тому становищі, щоб активізувати поставки зброї бойовикам на Донбасі, якщо США нададуть Україні летальне оборонне озброєння. В РФ немає сил і засобів для масштабного наступу, передає 24tv.ua. Максимум, що Москва може зробити – збільшити кількість обстрілів. Політична істерика в Кремлі, звичайно, буде.

Про це сайту «24» повідомив військовий експерт Олег Жданов.

За словами Жданова, якщо США нададуть Україні протитанкову зброю, Росія не зможе активізувати бойові дії на Донбасі з кількох причин. По-перше, говорить експерт, є велика різниця поколінь озброєнь між США та РФ.

І поставляти мішені для американських установок Javelin – це тільки ганьбитися для Росії. По-друге, західні спецслужби зафіксують будь-яке пересування техніки через україно-російський кордон, і це викличе політичний резонанс,
– вважає Жданов.

Тому, на його думку, максимум, що може зробити Росія – збільшити кількість обстрілів позицій української армії. Але ЗСУ вже вміють відбивати такі обстріли. Хоча, як зазначає Олег Жданов, якби ЗСУ відкривали вогонь у відповідь чи на випередження, то тиша в зоні АТО настала б в десять разів швидше.

Військовий експерт скептично оцінює можливості Росії для масштабного наступу. За словами Жданова, в РФ немає сил і засобів. За три роки, каже він, Путін сформував одну 150-ту дивізію до 10 тисяч осіб. А, щоб збільшити армію, Путіну треба або оголошувати мобілізацію, або підвищувати зарплати контрактникам. Також потрібно десь техніку взяти, побудувати військові містечка.

Росія зараз збирає з усієї європейської частини війська, щоб в Білорусі під час осінніх спільних навчань хоч якось налякати НАТО. Від Москви до Хабаровська військ немає. Хоча політична істерика з приводу надання США Україні зброї в Кремлі, звичайно, буде. Тому що в Москві розуміють: з поліпшенням технічного оснащення нашої армії шанси у них істотно зменшуються,
– наголосив Олег Жданов.

1 thought on “Думка експерта: Що зробить Росія, якщо Україна отримає летальну зброю?”

  1. Уведомление: Політолог: Трамп – друга, після Криму, стратегічна помилка Путіна — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *