У Хмельницькому День Нацполіції правоохоронці відзначили разом з містянами

4 серпня в Україні відзначили День Національної поліції. Свято встановлено у день підписання Закону «Про Національну поліцію».

Після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи.

Вже восени 2014 року було представлено концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції. Зрештою, 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну поліцію», а 4 серпня 2015, Президент його підписав.

Саме з нагоди 2-ї річниці з дня створення Національної поліції України правоохоронці Хмельницького облаштували в центральному сквері поліцейське міні-містечко, де кожен відвідувач міг ознайомитися з роботою різних підрозділів та приміряти на себе роль правоохоронця.

Свою роботу демонстрували спецпризначенці, вибухотехніки, кінологи, експерти, патрульні та представники інших поліцейських підрозділів. Містяни мали змогу ознайомитися із найсучаснішою технікою, озброєнням та спецзасобами, які використовують у своїй роботі правоохоронці.

В найбільшому захваті від всього, що відбувалося в парку, були діти, адже вони мали змогу посидіти у суперсучасних поліцейських автівках, приміряти шоломи і бронежилети — такі ж, як у їхніх улюблених кіногероїв, пограти у детектива, знімаючи відбитки пальців, або ж просто погладити чотирилапих, які служать у поліції.

Т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Василь Остапчук зазначив: «Цього року ми вирішили розділити професійне свято з людьми. Наш регіон став передовим у впровадженні усіх правоохоронних реформ, і тепер нам є що показати.»

Неперевершений музичний супровід до свята у виконанні поліцейського біг-бенд запрошував усіх перехожих завітати до міні-містечка. Музиканти впродовж трьох годин виконували як українські, так і світові хіти, спонукаючи хмельничан не тільки підспівувати, а й підтанцьовувати.

Урочисті заходи з нагоди 2-ї річниці Національної поліції України відбулись і в Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області.

На урочистості завітали попередні керівники органів внутрішніх справ Хмельниччини, очільники міста та області, представники громадських організацій, волонтери, ну, і звісно ж, працівники поліції.

У вітальному слові начальник Головного управління Микола Семенишин висловив вдячність кожному працівнику, який сьогодні стоїть на варті правопорядку в краї.

Кращих правоохоронців керівництво поліції, представники влади та громадськості нагородили грамотами, подяками та цінними подарунками.

 

 

 

 

 

 

 

З використанням матеріалів: НП Хмельницька область та Хмельницька міська рада

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *