«Ічкерія жива»: В серці України розгорнули велетенський прапор Ічкерії

На Майдані Незалежності у Києві відбулась анонсована та організована Аміною Окуєвою спільно з хмельницькими активістами акція, присвячена незламній волі та силі духу народу вільної Ічкерії. Про це повідомляє Главком з посиланням на «Громадське».

Перед початком акції відбулася спільна молитва за усіх тих, хто обстоює свободу і незалежність України, Ічкерії та Грузії.

Унікальністю заходу було розгортання військовими окремого президентського полку найбільшого у світі національного прапору Ічкерії, розміром 22 * 33 метри.

На акцію прийшли бійці батальйону імені Джохара Дудаєва та грузинського батальйону. Крім цього, були присутні й представники кримськотатарського народу.

«Я хочу від імені кримськотатарського народу, від імені всіх українців, привітати чеченців, які воюють проти російських військ. Разом ми переможемо», — сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Екс-боєць батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва подякувала Україні за підтримку у боротьбі за свободу Ічкерії:

«Цей захід символізує те, що нашим ворогам, не дивлячись на всі їхні зусилля, не вдалося зломити нашу волю до перемоги і наш дух. І що наша перемога близька як ніколи», — заявила організатор акції учасниця АТО Аміна Окуєва, зазначає Censor.net.ua

Один з організаторів акції, Казбек Абдурзаков, нагороджений орденом «Народний герой України», зазначив, що перемога над агресором можлива тільки завдяки об’єднанню зусиль народів, які відстоюють незалежність від РФ. «Що стосується мого народу, ми багато втратили, але ми багато і знайшли, і наше майбутнє — це перемога разом з Україною, разом з Грузією і тими країнами, які розуміють цю біду», — сказав він.

Слід відзначити, що увесь друкований матеріал, прапори та борди, які використані у заході, було розроблено співорганізаторами акції — Рекламною агенцією Сінтар, що у місті Хмельницькому.

 

Довідково:

Аміна Окуева — український лікар, громадський активіст та військовослужбовець чеченського походження, учасниця подій Революції гідності та війни на сході України у складі батальйону «Київ-2». 13 жовтя 2015 року Аміну Окуеву було нагороджено орденом «Народний Герой України».

 

 

Читайте також:

«Ічкерія жива!» — 13 серпня на Майдані Незалежності розгорнуть найбільший у світі прапор

 Аміна Окуєва, Ічкерія, прапор

1 thought on “«Ічкерія жива»: В серці України розгорнули велетенський прапор Ічкерії”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *