19 серпня на майдані Незалежності попрощаються з полковником Олександром Бойко

19 серпня об 11.00 годині на майдані Незалежності відбудеться прощання з командиром окремого загону спеціального призначення, командиром 2-ої окремої розвідувально-пошукової групи спеціального призначення полковником Олександром Бойко.

Олександр Олександрович Бойко народився 3 грудня 1981 року у м. Вознесенськ, Миколаївської області.

З 2014 по 2017 року неодноразово перебував у зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Виконував бойові завдання щодо проведення розвідувально-пошукових заходів.

3 червня 2017 року виконуючи завдання спеціальної розвідки поблизу населеного пункту Катеринівка Попаснянського району, Луганської області полковник Бойко О.О. із групою потрапив під обстріли бойовиків та був тяжко поранений. Оскільки поранення мали тяжкий характер і не були сумісні з життям, він помер.

Залучався до виконання завдань на сході України як від окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України, так і від 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України м. Хмельницький.

3 червня під час бойового завдання і поблизу російських позицій на Донбасі в результаті перестрілки зазнав поранення заступник командира окремого загону розвідки спеціального призначення «Вега» Національної гвардії полковник Олександр Бойко. Після бою його тіло так і не знайшли.

12 серпня речник МВС України Артем Шевченко в Twitter повідомив, що українські військові знайшли в зоні проведення АТО тіло вбитого під Попасною офіцера Національної гвардії Олександра Бойка. Боєць до того часу вважався зниклим безвісти.

«Після довгих пошуків тіло вбитого 3 червня в бою під Попасною полковника спецназу Національної гвардії Олександра Бойка доставлено в Сєвєродонецьк», – мовиться у повідомленні.

 

 

Читайте також:

В зоні АТО знайшли тіло вбитого Олександра Бойка, який зник безвісти у червні

 

Джерело: Хмельницька міська рада

1 thought on “19 серпня на майдані Незалежності попрощаються з полковником Олександром Бойко”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *