Антимонопольники зацікавились конкурсом з перевезення пасажирів у Хмельницькому

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Хмельницькій міській раді привести проект рішення у відповідність до вимог чинного законодавства.

На офіційному сайті Хмельницької міської ради розміщено проект рішення «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницький, типової форми Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому та встановлення Умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування».

Проаналізувавши проект рішення, Відділення встановило, що перелік показників, які оцінюються конкурсним комітетом, та механізм нарахування балів має розбіжності із порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року №1081, який є обов’язковим для виконання.

Зокрема, включені вимоги щодо підстав використання учасниками конкурсу транспортних засобів, розташування матеріально-технічної бази, результати роботи за попередніми конкурсами, що не передбачено постановою Кабінету Міністрів України.

Проект договору про організацію пере­ве­зення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому містить умову погодження перевізником обсягів та змісту реклами, яку він планує розміщувати в салонах автобусів та безпосередньо на рухомому складі, із Хмельницькою міською радою як організатором конкурсу, що не відповідає вимогам чинного законодавства про рекламу та про транспорт.

Прийняте рішення у запропонованій Хмельницькою міською радою редакції міститиме ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів влади.

Відділення рекомендувало Хмельницькій міській раді привести проект рішення «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницький, типової форми Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому та встановлення Умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування» та додатків до нього у відповідність до вимог чинного законодавства України.

 

 

Читайте також:

На громадських обговореннях озвучили нові правила для перевізників Хмельницького

Конкурс з перевезення пасажирів: хмельничан запрошують на громадські обговорення

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *