У Росії чоловік напав з ножем на перехожих

Сьогодні, 19 серпня, об 11-20 у місті Сургут, що у РФ, молодий чоловік 1994 року народження з ножем напав на перехожих, передає 24tv.ua.

Як повідомляє Слідчий комітет Росії, у результаті 8 осіб зазнали поранень різного ступеня важкості, відтак їх було госпіталізовано.

Заступник департаменту охорони здоров’я Югри Владислав Нігматулін своєю чергою зауважив, що два потерпілих перебувають у важкому стані, а п’ять – у стані середнього ступеня тяжкості, пише Znak.

За інформацією видання SiaPress, поранень зазнали 12 осіб.

«За повідомленням громадян, на місце негайно прибули співробітники ППС, які, з метою припинення протиправних дій нападника застосували зброю, в результаті чого нападника було ліквідовано», – додають у СК РФ.

У мережі вже з’явилося відео, імовірно, зняте після вбивства нападника.

До cлова, у соцмережах поширюється інформація, що напад здійснили дві особи, одягнені в чорні куртки, одного з яких правоохоронцям вдалося затримати.

Крім того зазначається, що до лікарень звертаються люди, які постраждали від нападу маніяка. За їхніми словами, чоловіку вдалося втекти.

«У Сургуті серед білого дня озброєні ножами та вогнепальною зброєю люди в масках нападають на перехожих в центральному районі міста! Наразі є дані про одного загиблого та понад десяти поранених. У місті введено план-перехоплення», – додають користувачі.

Також є повідомлення, що перед нападом зловмисник кинув димову шашку в один із магазинів, а потім почав різати людей, однак за деякий час його застрелили співробітники поліції.

«Під час огляду тіла на поясі чоловіка виявили предмет, схожий на вибуховий пристрій. Зараз вибухотехніки проводять обстеження підозрілого предмета», – наголошують у спільноті «Наш Сургут».

Натомість сайт Ugra-news.ru пише, що нападник міг бути озброєним сокирою. Цю інформацію підтверджує і ресурс SiaPress з посиланням на очевидців, журналісти якого, зокрема підкреслюють, що чоловік у стані наркотичного сп’яніння ходив з сокирою та ножем в одному з торгових центрів.

Про напад у торговому центрі пише і телеканал С1.

«Двоє в масках намагалися пограбувати банкомат, полили доріжку бензином, після чого підпалили. Пенсіонерку, що перебувала поруч, вдарили сокирою. Є очевидці, які говорять, що поліція, яка приїхала на місце, застрелила одного з нападників. Дані уточнюються. Судячи з усього, напади відбувалися одночасно в кількох місцях», – переконує ресурс.

За фактом інциденту слідчі органи Слідчого комітету Російської Федерації у Ханти-Мансійському автономному окрузі – Югрі порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 30 п. «А» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство).

Зараз на місці події працюють слідчі та криміналісти. Також з’ясовуються обставини, мотиви та особа нападника.

 напад з ножем, Сургут

2 thoughts on “У Росії чоловік напав з ножем на перехожих”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *