Томати — корисний продукт та незамінні «ліки» для кісток

Натуральні, свіжозібрані томати — це не тільки джерело вітамінів і мікроелементів, а й потужна зброя проти серцево-судинних проблем і навіть розвитку ракових захворювань

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила дієтолог Людмила Бабич.

Натуральні вирощені без застосування хімії, томати багаті вітамінами і антиоксидантами, це справжній антивікової продукт, який уповільнює старіння клітин організму, а ще помідори багаті речовинами, які протидіють утворенню ракових клітин.

«Томати надають могутню антиоксидантну та протизапальну дії, завдяки чому вони показані при хворобах м’язів, а при регулярному вживанні здатні запобігати розвитку ракових пухлин. Зрозуміло, одних помідорів для протидії одному з найпоширеніших недуг і справжнього прокляття сучасного людства, недостатньо. Але вчені давно помітили, що, наприклад, при частому вживанні томатів ризик раку передміхурової залози істотно знижується. Також це профілактика раку легенів, підшлункової залози і молочної залози», — каже лікар.

При хворобах шлунку томати можуть бути протипоказані (в залежності від діагнозу і перебігу хвороби), але в більшості випадків їх рекомендується вводити в раціон для швидкого відновлення після хвороб. А ще томати побічно сприяють схудненню, так як особливі речовини, що входять до їх складу, безпосередньо впливають на метаболізм і активують спалювання жирів.

Помідори сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину. А ще це незамінний «ліки» для кісток, яке попереджає їх ламкість і ряд серйозних захворювань. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і концентрації лікопіну, томати запобігають небажані зміни в кістковій тканині, в тому числі з-за вікових причин.

 

 

Читайте також:

Що б таке з’їсти, щоб стати щасливим? Доведено — їжа впливає на настрій!

Яких вітамінів не вистачає саме Вам і як швидко заповнити їх втрату?

 помідори, томати

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *