Пенсія в Україні: Уряд змінить умови отримання пенсії

Якщо пенсійну реформу приймуть, то для отримання пенсії потрібно мати щонайменше 15 років стажу, а на відпочинок виходити не у 60, а в 65.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на «Сегодня».

У другому читанні і в цілому депутати розглянуть урядовий проект пенсійної реформи. Цей документ має у собі важливі нововведення як для діючих, так і для майбутніх пенсіонерів.

Кабмін планує ввести «осучаснення»: більше 5,5 мільйонів пенсій будуть перераховуватися, таким чином вони можуть вирости від 200 до 1000 гривень. Законопроект передбачає посилення правил розрахунку робочого стажу. Окрім того, у документі зазначено «ефективний пенсійний вік». Тобто, частина українців піде на заслужений відпочинок у 63 або 65 років.

Правила отримання пенсії у 65 років не змінюється. А вимоги для українців, які в 63 і 60 років хочуть отримати пенсію, будуть рости 10 років. Щороку вони збільшуватимуться на 12 місяців. У 2018 році в 60 років українці зможуть отримати пенсію із 25 роками стажу, а у 2028 році доведеться відпрацювати мінімум 35 років.

Ті, у кого немає 15-річного стажу, пенсію не отримають. Таких в Україні є 100 тисяч осіб. Проте держава виплачує їм соціальні допомогу – 30% від прожиткового мінімуму для непрацездатних відповідно до закону «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію».

 

 

Читайте також:

Пенсійна реформа: 16 нюансів змін, які пропонуються українцям

«Осінь реформ»: Гройсман презентував п’ять пріоритетних пакетів законів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *