Через знайдену півторатонну бомбу у Франкфурті оголосили евакуацію

У німецькому Франкфурті-на-Майні оголосили найбільшу за всю післявоєнну історію Німеччини евакуацію через виявлену в місті півторатонну британську бомбу часів Другої світової війни, передає 24tv.ua. Її знайшли під час будівельних робіт в Університеті Гете.

Про це повідомляє ВВС.

Очікується, що всього будуть евакуйовані близько 65 тисяч осіб, у тому числі персонал та пацієнти двох лікарень. Зокрема, 100 пацієнтів вже переведені в інші медичні установи, в їх числі опинилися навіть пацієнти реанімації.

Також евакуація торкнеться 20 будинків для людей похилого віку, оперний театр і будівлю центробанку Німеччини, відомого також як Бундесбанк, в якому зберігається половина всього золотого запасу країни.

Евакуація оголошена на час операції з ліквідації бомби. В її ході сапери планують провести керований підрив боєприпасу, який, за їхніми словами, має таку потужність, що може знищити цілу вулицю.

Жителям наказано покинути свої будинки в неділю о восьмій годині ранку за місцевим часом (дев’ять ранку за Києвом) і не повертатися до закінчення операції, яка, як очікується, триватиме близько 12 годин.

Після евакуації райони, в яких вона оголошена, патрулюватимуть поліцейські вертольоти, обладнані тепловізорами для пошуку вирішили залишитися в районі операції людей. Всіх, кого там знайдуть, поліція пообіцяла затримати.

Щоб звести до мінімуму незручності для населення, міська влада організувала кілька пунктів, де евакуйовані жителі зможуть перечекати операцію. Крім того, багато музеїв пообіцяли безкоштовно впускати всіх бажаючих.

 бомба, евакуація, Франкфурті-на-Майні

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *