КНДР знову провела ядерне випробування

Японія по дипломатичних каналах направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв’язку з проведеним у неділю новим ядерним випробуванням. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ Японії Таро Коно, передає Главком.

«Це абсолютно не має виправдань», — сказав Коно, який перший з офіційних осіб оголосив про те, що, за оцінками японського уряду, КНДР здійснила чергове ядерне випробування.

«Ми прийшли до висновку, що Північна Корея провела ядерне випробування», — заявив він за підсумками екстреного засідання Ради національної безпеки. Таро Коно додав, що дії Пхеньяна є «прямим і відвертим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН» і підкреслив, що «всі варіанти дій щодо Північної Кореї лежать на столі». «Ми серйозно підійдемо до того, як відповісти [на ядерне випробування]», — сказав він.

Міністр закордонних справ Японії найближчим часом має намір провести телефонні переговори зі своїми колегами з США і Південної Кореї.

Раніше сьогодні стало відомо про землетрус на території Північної Кореї, магнітуда якого за оцінками Геологічної служби США склала 6,3. За даними служби, епіцентр поштовхів був зафіксований поруч з тим місцем, де Пхеньян вже проводив ядерні вибухи в минулому. При цьому вона зазначила, що не в змозі визначити тип даного вибуху, якщо той дійсно мав місце.

 

 

 

Читайте також:

Радбез ООН вимагає від КНДР відмовитися від ядерної програми

 КНДР, ядерна зброя, ядерне випробовування

1 thought on “КНДР знову провела ядерне випробування”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *