«Слово єднає-2017»: урочисте завершення фестивалю

Два тижні, з 11 по 23 вересня 2017 року, вже втретє у місті Хмельницькому відбувається надзвичано цікава та вагома подія як для усіх, хто захопливо читає твори українських митців слова, так і для самих письменників та поетів — Літературний фестиваль «Слово єднає-2017»

Майже 1000 поціновувачів художнього слова прийняли участь у числених заходах фестивалю протягом цих тижнів.

У перший день святкування 586-річниці Хмельницького, 23 вересня, о 14-00 у сквері ім.Шевченка відбувся гала-концерт і нагородження дипломами та подарунками учасників фестивалю. Очільник Хмельницького, пан Олександр Симчишин, подякував усім, хто прийняв участь у Літературному фестивалі та відзначив особливу актуальність, необхідність і важлівість української книги та української мови у становленні сучасної України.

А потім відбулось нагородження:

  • одного з найвідоміших українських письменників Василя Шкляра,
  • українських письменників та видавців братів Дмитра та Віталія Капранових,
  • поетеси, педагога та засновниці авторської українознавчої школи Марії Чумарної,
  • письменниці, журналістки, куратора авторського проекту «Літературний туризм» Лори Підгірної,
  • подружжя Миколи та Ірини Сичових, які приїхали до Хмельницького для участі у Літературному фестивалі з прифронтового Старобільська. Пан Микола — поет та громадський діяч, а його дружина Ірина — завідувач відділу обслуговування Старобільської центральної бібліотеки,
  • українського письменника, поета, художника та генерала-хорунжого українського козацтва Григорія Половинко. Пан Григорій наразі проживає на території окупованої Луганщини, у селищі Весела Гора, що недалеко від українського Щастя. Задля участі у Літературному фестивалі «Слово єднає-2017» цей героїчний та мужній 70-річний чоловік, який спілкується на виключно чистій, прекрасній українській мові, подолав усі труднощі та небезпеки, пов’язані з перетином блок-постів окупантів.

Як відзначив Олександр Симчишин, вручаючи нагороду луганчанину Григорію Половинко, наступний літературний фестиваль за обіцянкою письменника обов’язково відбудеться в звільненому українському Луганську.

Завершуючи Літературний фестиваль кам’янчанка, журналістка та письменниця Лора Підгірна презентувала хмельничанам проект «Літературний туризм», який діє вже чотири роки і охоплює міста Кам’янець-Подільський, Волочиськ, а відтепер і Хмельницький. Громадська діячка, голова ініціативної групи ГО «Подільсько-Галицько-Волинська гільдія» Лора Підгірна — автор та координатор проекту.

Мета проекту — організація мистецьких дійств, літературних бранчів та зустрічей читачів невеличких подільських міст з відомими українськими письменниками та літераторами. Учасниками проекту за ці чотири роки стали такі відомі майстри літературного слова як Ірен Роздобудько, Дара Корній, Міла Іванцова, Сергій Коваленко, Сергій Пономаренко, Богдан Коломійчук, Жанна Куява, Ольга Деркачова, Ярослава Матічин, Богдан Береза, Анна Хома, Наталка Михно та інші.

Наразі проект Літературний туризм стає сучасним трендом в культурологічному житті Хмельницького у партнерстві, з яким співпрацюють поважна готельні мережі, кав’ярні та відомі медійні персони.

 

Виступ очільника Хмельницького Олександра Симчишина:

Учасники літературного фестивалю «Слово єднає-2017»:

Вручення нагороди Василю Шкляру:

Вручення нагороди братам Капрановим:

Вручення нагороди Марії Чумарній:

Вручення нагороди Лорі Підгірній:

Вручення нагороди подружжю Миколі та Ірині Сичовим:

Вручення нагороди Горигорію Половинко:

Виступ письменниці, засновниці та куратора інтелектуального проекту «Літературний туризм» Лори Підгірної:

 

Читайте також:

«Слово єднає-2017»: Відомі українські письменники та поети дали прес-конференцію у Хмельницькому

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *