МЗС України: Заява Земана про «продаж» Криму є відвертим цинізмом

Міністерство закордонних справ України назвали відвертим цинізмом заяву президента Чеської Республіки Мілоша Земана під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, пише Главком.

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

«В Україні з обуренням сприйняли висловлювання президента Мілоша Земана під час його виступу 10 жовтня ц.р. на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Спроба запропонувати не тільки умиротворення агресора, але й легітимізацію анексії АР Крим шляхом «продажу» частини нашої території, є абсолютно неприйнятною для сучасної Європи. Важко повірити, що ми це чуємо від президента країни, яка стільки страждала від Мюнхенської змови», — сказано в заяві.

В МЗС зазначають, що «в умовах, коли тисячі українців загинули від рук російських окупантів, десятки тисяч українців та кримських татар переслідуються окупаційним режимом, ця пропозиція виходить за політичні рамки і є відвертим цинізмом».

МЗС заявляє, що Україна ніколи не торгуватиме своєю територією, своїми цінностями і своєю свободою.

«Водночас, в Україні високо цінують вагому підтримку та солідарність Уряду Чехії та чеського народу, які проявляються в конкретних справах та практичній допомозі. Яскравим прикладом цьому є нещодавній візит делегації Сенату Чеської Республіки на Донбас», — йдеться в заяві МЗС.

 

 

Читайте також:

Президент Чехії пропонує виплатити Україні компенсацію за анексований Росією Крим

 анексія Криму, Мілош Земан, Чехія

2 thoughts on “МЗС України: Заява Земана про «продаж» Криму є відвертим цинізмом”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *