45 млн.грн. — економічний ефект від діяльності антимонопольників Хмельниччини

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 41 порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники оштрафовані на 1,5 млн. грн., до Державного бюджету сплачено майже 1 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Відділення.

Розпочато 45 справ за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Опрацьовано 25 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування,  з них відмовлено у погодженні — 3. На вимогу Відділення суб’єкти господарювання та органи влади виконали 92 рекомендації та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Економічний ефект від припинення порушень склав 45 млн. грн.

До відділення надійшли 103 заяви та подання, за результатами їх розгляду було розпочато 16 справ за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Налагоджена тісна співпраця з правоохоронними та контролюючими органами області – Управлінням Служби безпеки України у Хмельницькій області, прокуратурою області, Національною поліцією. Протягом 9 місяців 2017 року до відділення надійшло 25 подань, розпочато розгляд 12 справ.

Особлива увага Відділення була прикута до моніторингу державних закупівель, дослідження ринків роздрібної реалізації нафтопродуктів, заготівлі молока для промислової переробки від індивідуальних господарств населення, електро- та газопостачання, перевезення пасажирів транспортом загального користування, житлово-комунального господарства, оренди земель сільськогосподарського призначення, лісового господарства, пайової участі у будівництві.

У ІІІ кварталі 2017 року було рекомендовано 17 органам місцевого самоврядування припинити антиконкурентні дії, зокрема, привести у відповідність до вимог чинного законодавства рішення, якими встановлені обмеження щодо продажу алкогольних напоїв в роздрібній мережі. За невиконання рекомендацій розпочато розгляд справ відносно Хмельницької, Кам’янець-Подільської, Городоцької міських рад та виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *