У Києві пройшов Марш Національної гідності

22 лютого, на третю річницю втечі Януковича зі столиці України, у Києві відбувся «Марш Національної гідності», організуваний політсилами «Свобода», «Правий сектор» та «Національний корпус», повідомляє 24tv.ua.

Колону маршу очолили лідер «Свободи» Олег Тягнибок, лідер «Національного корпусу» нардеп Андрій Білецький та керівник «Правого сектора» Андрій Стемпіцький. До маршу приєдналися також заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, радник керівника МВС Зорян Шкіряк, письменник Василь Шкляр, колишній дисидент Степан Хмара та актор Антін Мухарський. Учасниками маршу є переважно молоді люди.

Як пише Главком, об’єднані націоналістичні сили висунули владі ультиматум – своєрідну червону лінію, за яку керівництво держави не має права переходити. Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час мітингу під стінами Верховної Ради, у якому взяли участь понад 20 тисяч націоналістів.

«Перше: ніякої торгівлі з окупантом і з окупованими територіями, ніякої торгівлі на крові. Запам’ятайте: для нас це війна з Московією. Для вас, може, базар, може, торгівля. Але нам такої влади не треба. Вдумайтесь! Ми на 4.6 млрд купуємо їхніх (російських) товарів. І вони хочуть війну виграти? А мертві наші герої, то для них лише статистика? Влада каже: альтернативи нема. А ми кажемо: альтернатива є! І це є національна альтернатива! Забезпечити всі потреби українського суспільства, звісно, що можна. 116 млрд українських грошей за останні 10 років вивезли в офшори. То як це називається? 40 млрд доларів — це лишень найскромніша цифра, яка озвучена, яку винні олігархи українському суспільству», — заявив Тягнибок.

Націоналісти також вимагають зупинити торгівлю стратегічними підприємствами та землею.

«Не тільки під час війни, а й взагалі. Навпаки, стратегічні підприємства, які були «привахтизовані», треба націоналізувати, повернути у власність громади і заборонити будь-які намагання їх продавати. Не дай Господь, попереджаю, парламент проголосує за торгівлю українською землею! Не бути цьому!» — зазначив Тягнибок.

За словами лідера ВО «Свобода», влада також повинна зупинити тарифний та ціновий геноциди.

«Це є знищення нації. Це є знищення середнього класу. Це є геноцид, внутрішній геноцид українців. Запам’ятайте собі: або ви ставите національні інтереси вище своїх приватних кишень, або забирайтеся геть!» — заявив Тягнибок.

Націоналісти вважають, що українці більше не можуть терпіти владу, яка повністю себе скомпрометувала. За словами Олега Тягнибока, за три роки влада не провела системних змін і веде країну до реваншу антиукраїнських сил.

«Ми за вибори і парламенту, і за президентські. Ми за повне перезавантаження влади. Українці більше не будуть терпіти. Це не просто вимоги «Свободи», «Національного корпусу» чи «Правого сектору». Це є прагнення усіх українців. Ми, українські націоналісти, сьогодні єдині у своєму світогляді і своїх прагненнях. І власне це є те, чого найбільше боїться влада бариг, влада зрадників. Вони бояться появи єдиної сили української нації, але українське суспільство чекає появи цієї сили. Українці мають отримати право і шанс в конституційний спосіб обрати собі ту владу, яка стане на захист української нації і великої української держави. Ми єдині, ми єдина сила нації, ми та сила, яку чекало суспільство», — зазначив Тягнибок.

Близько 12:00 Марш Гідності закінчився.

 

 

 

 "Свобода", Марш Національної гідності, Правий сектор, річниця втечі Януковича

1 thought on “У Києві пройшов Марш Національної гідності”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *