«Укрпошта» піднімає тарифи на передплату друкованих видань

Тарифна рада при Міністерстві інфраструктури України затвердила поступове збільшення тарифу «Укрпошти» на передплату друкованих видань у два етапи, повідомляє 24tv.ua.

Відповідний проект наказу опублікований на офіційному сайті МІУ.

Підвищення тарифу відбудеться в два етапи: на 24,7% з другого півріччя 2018 та на 19,2% з 1 січня 2019, лише тоді ціна послуги має вийти на рівень собівартості. Водночас, ПАТ «Укрпошта» не планує підвищувати тарифи на передплату друкованих видань читачам в Донецькій та Луганській областях,
– йдеться у повідомленні.

Також, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що вартість передплати повинна залишитися незмінною, з огляду на необхідність поширення української преси серед мешканців, які проживають на контрольованій Україною території.

«Триває війна, в тому числі, й інформаційна. Кожен український голос на території Донецької та Луганської областей є безцінним. Саме тому і Міністерство інфраструктури, і ПАТ «Укрпошта» виступають за те, щоб вартість передплати на українську пресу залишалася без змін для читачів в цих регіонах», – наголосив він.

ПАТ «Укрпошта» підтримало пропозицію Національної спілки журналістів України. Підприємство готове не підвищувати тарифи на передплату друкованих видань читачам в Донецькій та Луганській областях. Відповідне доручення опрацювати механізм збереження вартості передплати для цих регіонів прийняте Тарифною радою при Міністерстві Інфраструктури України.

«Мешканці України, які проживають в Донецькій та Луганській областях, мають отримати особливі умови передплати вітчизняних друкованих видань. Разом з НСЖУ та МІУ ми оперативно відпрацюємо відповідний механізм. Хоча цей тариф є нижчим за собівартість, ми вважаємо за необхідне підтримати українську пресу в Донецькій та Луганській областях у цей неспокійний час», — зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

 

 

1 thought on “«Укрпошта» піднімає тарифи на передплату друкованих видань”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *