МЗС Угорщини: Через закон про освіту ЄС може ввести проти України економічні санкції

У разі доведення порушення Україною принципів Угоди про асоціацію з ЄС, можуть бути введені санкції, вважає Петер Сійярто, передає DT.ua.

Євросоюз може ввести проти України економічні санкції через український закон про освіту, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції в Будапешті.

Як повідомляє прес-служба угорського уряду, Сійярто упевнений, що у разі доведення порушення Україною принципів Угоди про асоціацію з ЄС, можуть бути введені санкції.

«Якщо Україна не прийме необхідні заходи (стосовно закону, — ред.), можуть вступити у силу санкції у сфері торгівлі, тому що умови асоціації містять домовленість про вільну торгівлю, яка відкриває європейські ринки перед Україною. Таким чином, якщо доведуть порушення Україною Угоди про асоціацію з ЄС, можуть бути запроваджені торговельні та економічні санкції», — заявив Сійярто.

Крім того, він додав, що Угорщина буде блокувати подальші кроки України по євроінтеграції, поки не будуть внесені зміни до закону про освіту.

 , закон про освіту, санкції, Угорщина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *