Данилюк поскаржився у Вашингтоні на низьку продуктивність праці українців

Один міністр заявив про те, що українці занадто багато їдять. Інший — про те, що дуже погано працюють і освіта низької якості, зазначає DT.ua.

Низька продуктивність праці і неякісна освіта безпосередньо впливають на темпи зростання економіки, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк за результатами зустрічей у МВФ і Світовому банку.

«Низька продуктивність праці — це одна з найбільш глибинних і серйозних проблем, яка заважає розвитку економіки в багатьох країнах. Зокрема, в Україні це — одна з найбільших проблем», — цитує міністра агентство «Укрінформ«.

Міністр підкреслив, що над цим потрібно працювати, потрібно залучати інвестиції. «Без підвищення продуктивності ми можемо тільки мріяти про зростання нашої економіки», — зазначив Данилюк.

У той же час керівник Мінфіну звернув увагу на іншу проблему — низьку якість освіти. «Усі країни збільшують фінансування, і до речі ми — не виняток, але ми не вирішуємо питання якості освіти», — зазначив він.

За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у серпні 2017 року склала 7114 грн. Міністр фінансів хоче, щоб українці краще працювали за зарплату в 250 доларів і забезпечували зростання ВВП.

 

 

Читайте також:

Українці відповіли на “гастрономічний” цинізм міністра Реви — Може ми і дихаємо багато?

Тернопільська пенсіонерка розповіла міністру Реві скільки вона їсть

В Уряді вважають, що українці забагато їдять

 

 Олександр Данилюк, продуктивність праці

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *