Протести під Радою: наступний збір людей оголосили на четвер

Біля Верховної Ради України залишиться оргкомітет акції протесту і наметовий табір. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook один із організаторів акції народний депутат від БПП Мустафа Найєм, передає Главком.

За його словами, наступний збір людей під парламентом оголошено на четвер, 19 жовтня.

«Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер», — написав він.

Крім того, Найєм зазначив, що сьогоднішня акція пройшла без провокацій з боку протестуючих. За його словами, сутички були спровоковані правоохоронцями. «Інцидент біля нижньої рамки на Грушевського був спровокований співробітником національної поліції. У організаторів були всі дозволи на постановку наметів — вони були вказані в наших заявках», — заявив він.

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не такими вже й масовими.

За попередніми оцінками, на вулиці вийшло близько 5 тисяч осіб, в той час як правоохоронців, візуально здавалось, було десь стільки ж – влада аж занадто перестрахувалася.

В урядовий квартал з самого ранку пройти можна було тільки через рамки металошукачів, а ближче до початку засідання Ради її оточили колони Нацгвардії і поліції, бо серед організаторів протесту лунали ідеї блокувати або навіть штурмувати парламент, якщо їхні три вимоги не будуть виконані.

 акції протесту, Верховна рада України

1 thought on “Протести під Радою: наступний збір людей оголосили на четвер”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *