Наїзд на перехожих у Нью-Йорку: терорист був водієм сервісу таксі Uber

Сайфулло Саїпов, який скоїв теракт у Нью-Йорку у вівторок, був одним із водіїв сервісу таксі Uber. Внаслідок наїзду фургону на людей загинуло 8 людей, ще 13 постраждали, передає 24tv.ua.

У компанії Uber Technologies Inc. підтвердили, що Саіпов був їхнім працівником, повідомляє CBS News. Через деякий час після теракту Uber закрив іммігранту з Узбекистану доступ до свого додатку.

Зазначимо, теракт у Нью-Йорку стався поблизу будівлі Всесвітнього торгового центру 31 жовтня. Нападником виявився 29-річний Сайфулло Саіпов. До США переїхав з Узбекистану у 2010 році, повідомляє CNN. Його затримали.

Саіпов також працював водієм вантажного транспорту, він не мав кримінального минулого. Чотири рази чоловік був помічений в порушенні правил дорожнього руху.

«Ми в шоці від цього жорстокого акту насильства. Наші серця з жертвами трагедії і їхніми сім’ями. Ми вийшли на зв’язок з правоохоронними органами для надання їм повної допомоги», – йдеться в повідомленні Uber, поширеному у вівторок.

31 жовтня Саіпов проїхав автомобілем кілька кварталів по велосипедній доріжці в нижній частині Манхеттена, збиваючи велосипедистів і пішоходів, потім врізався в шкільний автобус і інший транспортний засіб, після чого був поранений і затриманий поліцейськими.

 

 

 

Читайте також:

Теракт у Нью-Йорку: загинуло 6 іноземців

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *