Електронний журнал: У Хмельницькому батьки учнів зможуть слідкувати за оцінками дітей онлайн

У Хмельницькому батьки учнів зможуть слідкувати за успішністю своїх дітей онлайн. Після канікул це стане можливо завдяки електронним журналам.

Електронні журнали запровадили у п’яти школах міста. Пілотний проект стартував у СЗОШ №6, №27, №29, НВК №7 та НВО №1.

Для входу у журнал учителі та батьки матимуть індивідуальний електронний ключ.

Учителі, у свою чергу, стурбовані низкою питань. Зокрема, чи освоять інноваційні технології педагоги старшого віку та чи користуватимуться новими журналами батьки.

Директор департаменту освіти і науки Роман Миколаїв зазначив, що окрім електронного вчителі продовжуватимуть вести паперовий журнал.

«Поки ми не можемо абсолютно відмовитися від паперових журналів з ціллю безпеки. Як і усі нововведення електронний журнал потребує часу для освоєння», – говорить Роман Миколаїв.

Як зазначає сайт 0382, електронний журнал насправді не зовсім то й просто журнал, а повноцінна система, яка суттєво спростить та автоматизує безліч рутинних та затяжних процесів.

Андрій Лісовий: «Електронний журнал» ми розробляли з березня цього року і зараз він вже є практично готовим продуктом на веб-інтерфейсі. Обійшлося все у 75 тисяч гривень. При розробці запозичали досвід схожих проектів, в тому числі й у ХНУ. Проте, наш продукт унікальний та повністю власного виробництва. Він не призначений лише для виставлення оцінок, це повноцінна система, що охоплює багато напрямків».

 

 

 

Джерело: Хмельницька міська рада

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *