Які шанси України вступити у НАТО?

Україна має низькі шанси набути статус кандидата в НАТО в найближчий час, передає Укрінформ.

Про це йдеться у дослідженні благодійного фонду «Ініціатива з дослідження східноєвропейської  безпеки» (East European Security Research Initiative Foundation), презентованого в рамках «круглого столу» в Укрінформі.

«Ймовірність отримання Україною найближчими роками статусу кандидата в члени НАТО вважають високою лише 13% опитаних експертів», — йдеться у дослідженні.

Разом з тим, жоден експерт не обрав опції, що Україна ніколи не стане членом НАТО або ж не потребує такого членства.

Ймовірність отримання Україною найближчими роками статусу основного союзника США поза НАТО опитані експерти також оцінюють доволі скептично — лише 21% вважають таку ймовірність високою, 56% — малою.

Опитані експерти були єдині у думці, що Україна найближчим часом отримає допомогу летальним озброєнням від США — 66% висловились за таку ймовірність розвитку подій. Лише 6% відповіли, що Україна не отримає такої зброї найближчим часом.

Дослідження проводилось у грудні 2017 року методом анкетування 62 експертів аналітичних центрів України, інших держав СхП — Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, а також сусідніх країн Центрально-Східної Європи — Естонії, Литви, Словаччини, Польщі, Угорщини.

 

 

 

 

Читайте також:

58% європейців підтримують вступ України до НАТО, 48% — до ЄС

Сенатор США: Україна та Грузія не війдуть до НАТО, поки на їх території є російські війська

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *