370 млн грн зекономила «Прозора» Укрпошта у 2017 році

Завдяки державній системі Prozorro ПАТ «Укрпошта» зекономила 370 млн грн на закупівлях протягом 2017 року. Про це повідомив заступник генерального директора із закупівель компанії Олександр Наход.

«Відкрита система державних закупівель Prozorro дозволила зекономити за рік 370 мільйонів гривень, знайти нових контрагентів та забезпечила чесну конкуренцію серед них. Серед головних досягнень: зміна монопольного постачальника палива на декілька компаній-лідерів ринку та отримання вигідних умов його закупівлі завдяки конкурентному середовищу. Отримання ліцензії на право постачання природного газу аби не витрачати кошти на посередників. Зекономлені кошти компанія інвестує в оновлення автопарку, розробку нових продуктів та покращення якості обслуговування клієнтів»,— розповів Олександр Наход.

Він також зазначив, що в компанії перейшли на повне використання системи ProZorro, де середнє зниження ціни на основні групи закупівель становить понад 32,2%, а середня кількість учасників – більше 3.

«Ціни закупівель Укрпошти по деяким групами товарів є найнижчими не тільки в державному секторі, а й по ринку в цілому. Ми перестали співпрацювати з посередниками та перейшли на прямі закупівлі у виробників необхідної продукції»,— додав заступник.

Для порівняння, зекономлена сума — це майже 1000 нових авто для кур’єрської доставки, або 350 магістральних вантажівок, або 12% фонду заробітної плати працівникам компанії.

Також Укрпошта першою серед держпідприємств почала здавати в оренду нерухомість через ProZorro – проведено 16 аукціонів з передачі права оренди зі щорічним доходом понад 5,3 млн грн, за їхніми результатами початкова ціна оренди лотів зросла майже на 50%.

 

 

 

1 thought on “370 млн грн зекономила «Прозора» Укрпошта у 2017 році”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *