«Поліція і громада: співпраця в цілях безпеки»: форум у Хмельницькому

24 січня в актовій залі Головного управління національної поліції в Хмельницькій області пройшов форум «Поліція і громада: співпраця в цілях безпеки».

Головна мета заходу –  взаємодія органів поліції з органами місцевого самоврядуання, підвищення ефективності забезпечення публічної безпеки і порядку, протидії злочинності на території області.

Організатори розповіли учасникам про проекти, котрі наразі реалізовуються у деяких об’єднаних територіальних громадах. Окрім того, у рамках заходу обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва.

Присутній на конференції голова обласної ради Михайло Загородний зауважив, що органи місцевого самоврядування краю не стоять осторонь питання безпеки громадян, навівши приклад створення поліцейської станції в Колибаївській об’єднаній територіальній громаді Кам’янець-Подільського району, що стало можливим завдяки співпраці поліції та ОТГ з Консультативною місією Європейського Союзу.

«Найголовніше у діяльності об’єднаних територіальних громад – концептуально підходити до вирішення нагальних для громад питань, зокрема, проблематики безпечного проживання громадян на тій чи іншій території. Сьогодні у рамках реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади одним із напрямків, який  впроваджується в ОТГ, є реалізація створення сучасних центрів безпеки, які дадуть можливість громадам повноцінно убезпечити життя та здоров’я своїх мешканців», – зазначив очільник облради.

Своїм досвідом взаємодії влади з правоохоронними органами поділився міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Розповів про вже реалізоване та нове, що буде запроваджуватися для безпеки хмельничан. Так, наприклад, планується закупити спеціальні камери спостереження з аналітичними функціями, за допомогою яких можна буде за потреби розпізнати номери автівки чи ідентифікувати людину.

Нагадаємо, у 2017 році за версіями двох соціологічних досліджень Хмельницький визнали найбезпечнішим обласним центром України.

«Мені приємно, що нам з поліцією вдається налагодити тісну співпрацю. Закликаю це робити і представників влади інших громад, адже безпека наших мешканців – важлива. При потребі із задоволенням поділимся досвідом, як робимо це в нашому місті».

У дискусійній панелі «Проекти з безпеки громад, які реалізовуються на території області» виступили селищний голова Наркевицької ОТГ Любов Гула, сільський голова Колибаївської ОТГ Михайло Желізник, а також заступник начальника Хмельницького відділу поліції Ігор Кирник, який поінформував присутніх про реалізацію проектів «Безпечне місто» і «Безпечний будинок».

Варто зауважити, що для вирішення проблем профілактики правопорушень та боротьби зі  злочинністю, підвищення ефективності здійснення узгоджених заходів боротьби зі злочинністю та усунення причин, що зумовлюють учинення протиправних дій, активній підтримці органів місцевого самоврядування та громадськості, рішенням обласної ради від 20 серпня 2015 року прийнято Комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2016-2020 роки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З Використанням матеріалів: ХМР, Хмельницька ОР

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *