Успішний запуск Falcon Heavy: усі деталі (+фото та відео)

6 лютого приблизно о 22:45  за київським часом зі стартового майданчику космічного центру Кеннеді у Флориді космічна компанія SpaceX здійснила успішний запуск першої ракети-носія Falcon Heavy, інформує 24tv.ua.

За лічені хвилини до запуску засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск  оприлюднив у своєму Instagram фото зсередини ракети. В ній розміщено персональний електромобіль Ілона Маска червона Tesla Roadster. За її кермом манекен у шоломі з емблемою SpaceX, а в салоні на повторі грає пісня Девіда Бові Space Oddity.

На електрокарі цікаво зазначили виробника. Фото цікавинки в Instagram опублікував сам Маск зі словами «Надруковано на платі автомобіля в глибокому космосі».

На платі, яку показав Маск пише: «Made on Earth by human» (Виготовлено людьми на Землі).

Безпосередню участь у підготовці запуску ракети-носія Falcon Heavy взяли Українські «Авіалінії Антонова, зазначає 24tv.ua з посиланням на прес-службу посольства України в США.
Українські «Авіалінії Антонова» надали свій літак Ан-124-100 «Руслан» для перевезення складових ракети під час підготовчого процесу.

Мова йде про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити тільки такий потужний вантажний літак як український «Руслан»,
пояснили у посольстві.

Місяць тому український літак подолав 3 613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши доставку складової ракети Falcon Heavy.

За лічені хвилини після запуску у SpaceX відзвітували, що обидва прискорювачі, які надавали швидкості Falcon Heavy успішно приземлились назад.

Як повідомляє Укрінформ, попри успішний запуск надважкого космічного корабля Falcon Heavy, центральна частина першого ступеню ракети не змогла приземлитися точно на платформу та впала в океан.

За словами засновника компанії Ілона Маска, очевидно, не вистачило пального для того, щоб здійснити повернення частини ракетоносія, зазначив спеціалізований портал The Verge.

«Він (центральний двигун – ред.) вдарився об воду на швидкості 300 миль на годину (480 км/год), приблизно в 300 футах (90 метрах) від надводної платформи», — зазначається в повідомленні.

За словами Маска, у цьому зв’язку проводиться перевірка, однак, за попередньою версією, причиною стала нестача пального.

 

 

Після успішного запуску засновник SpaceX поділився неймовірними кадрами, на яких видно горизонт Землі з салону автомобіля Tesla, який перебуває на борту Falcon Heavy.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *