Сьогодні Василю Ломаченку — 30!

17 лютого 2018 року святкує своє 30-ти річчя один з найтитулованіших українських боксерів Василь Ломаченко (1988). Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Він народився на Одещині. Перший тренер, що працює з ним і досі — його батько Анатолій Ломаченко.

У віці 6 років провів свій перший поєдинок. Перше серйозне досягнення на любительському ринзі Василь отримав у віці 16 років, коли виграв чемпіонат України. У цьому ж році взяв золото на чемпіонаті Європи серед кадетів (до 16 років) у ваговій категорії до 46 кг. Також здобув там кубок як найкращий боксер першості Європи.

У 2005 році виграв чемпіонат України серед дорослих у вазі 53 кг. На любительському ринзі двічі ставав чемпіоном світу у 2009 та 2011 роках, а також чемпіоном Європи у 2008.

Ломаченко — єдиний в Україні боксер, удостоєний на Олімпійських іграх Кубка Вела Баркера. Цей приз вручають спортсмену за найкращу техніку ведення бою. Боксер заробив його в 2008-му в Пекіні, тоді ж виграв своє перше олімпійське золото.

Ще через чотири роки на Олімпіаді в Лондоні він знову став володарем золотої медалі. На професійному ринзі з 2013 року. Нині у нього десять перемог (вісім нокаутів) з 11 поєдинків.

У 2017 році Василь Ломаченко визнаний найкращим боксером світу за версією американського журналу The Ring, американського телеканалу HBO і видання Fightnews.com.

 

 

Читайте також:

Ломаченко – кращий боксер року за престижною версією The Ring

Українець Василь Ломаченко захистив титул чемпіона світу з боксу

 бокс, Василь Ломаченко

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *