Чому варто їсти банани?

Банани – солодкі та ароматні фрукти, що містить чимало поживних речовин та вітамінів. Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, чому банани варто додати до раціону і чим вони насправді такі корисні, зазначає 24tv.ua.

Додають енергії

Банани – ідеальна підходять для людей, які багато тренуються, оскільки ці фрукти миттєво додають енергію – цукри швидко досягають м’язевих волокон, які отримали мікроушкодження після важких тренувань у залі.

За словами Скиталінської, особливо добре банан допомагає тим, в кого судомить м’язи під час тренувань.

Джерело калію

Саме у ці жовті плоди є одним із найбагатших джерел легкозасвоюваного калію – майже 500 мг на один банан. А це забезпечує організм здоровим кровообігом та насиченням кисню кожної клітини. Також калій нормалізує тиск, рівень холестерину в крові, запобігає інсультам та інфарктам, утворенню каменів в нирках та подагрі.
Покращують травлення

В одному банані майже 3 грами клітковини, а це 10% від денної норми. Як вказує дієтолог – це дуже ніжна клітковина, яка не подразнює слизову оболонку навіть хронічно запаленого кишечника.
Ця клітковина поглинає всі токсини та ендотоксини, виводить їх із організму та не дає потрапити в кров.

Крім того, вона живить корисні мікроорганізми, які живуть всередині кишечника. Тому банани є чудовою профілактикою запальних захворювань, здуття тощо.

Покращують настрій

Банани багаті на амінокислоту триптофан, яка регулює вміст серотоніну («гормону щастя»).

Серотонін покращує настрій та запобігає його перепадів, а також зменшує відчуття тривогу та депресію. Також вживання банану допомагає вивільненням дофаміну в мозку, що ще більше покращує настрій.

Скиталінська зазначає, що банани особливо корисні для настрою саме взимку, коли багато часу люди проводять в приміщенні і схильність до погіршення настрою зростає.

Освіжають шкіру та зміцнюють кістки

Банани містять марганець та вітамін С, що допомагає виробляти колаген, важливий структурний компонент, який відповідає за пружність шкіри, здоров’я зв’язок, суглобів, м’язів. А марганець зменшує ризик епілепсії та хвороби Паркінсона та остеопорозу.

 


 

2 thoughts on “Чому варто їсти банани?”

  1. Уведомление: 11 квітня — Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *