Кучма назвав три найбільші помилки часів Незалежності України

Другий президент України Леонід Кучма вважає найбільшими помилками часів незалежності України відмову від ядерної зброї, втрату історичного шансу після Помаранчевої революції та прихід до влади Віктор Януковича.

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода«, оприлюдненому 23 серпня, передає Українська правда.

«Те, як ми відмовилися від ядерної зброї та підписали Будапештський меморандум без справжніх гарантій безпеки від усіх великих держав. Ми (і я, і попередня влада, яка й розробляла цей документ) виявилися не готовими до того, що у світовій політиці такого рівня обіцянки можуть бути порожніми, що можливі такі лицемірство та цинізм», – каже Кучма.

Ще однією помилкою Кучма називає «бездарну кадрову та економічну політику часів президентства Віктора Ющенка.

«Те, як владою була згаяна енергетика нації після Помаранчевої революції, як бездарно проводилася кадрова та економічна політика у 2005-2006 роках. Це привело не лише до ганебного падіння темпів зростання, але й до зневіри та апатії народу. Історичний шанс тоді було втрачено», – вважає Кучма.

Також віховим та ганебним президент вважає прихід до влади Віктора Януковича:

«Те, як Януковичу дозволили узурпувати владу в 2010 році, що привело до насильства над Конституцією, скасування політреформи, підписання Харківських угод, зрештою, і до відмови від асоціації з Євросоюзом».

«Якби суспільний спротив почався у момент цього фактичного перевороту, можливо, його наслідки були б не такими тяжкими», – висловив думку Кучма.

 

 

 

Читайте також:

Леоніду Кучмі — 80!

 Леонід Кучма, президент України

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *