7 березня набрав чинності Закон про приватизацію

Закон України від 18 січня 2018 № 2269-VIII «Про приватизацію державного і комунального майна», який був офіційно опублікований 6 березня, у середу, 7 березня, набрав чинності.

Закон було опубліковано в газеті Верховної Ради України “Голос України”.

Мета Закону — прискорити процес продажу державного майна, а також зробити його прозорим.

Закон запроваджує два способи продажу — це аукціон і викуп об’єктів приватизації в тому разі, якщо на момент прийняття закону майно вже перебувало в оренді.

Також встановлюється 11 місяців підготовки для об’єктів великої приватизації і 5 місяців для малої.

Один з ключових моментів законопроекту — приватизація по англійському праву. До 1 січня 2021 року покупці об’єктів приватизації мають право вимагати укласти всі правові угоди в рамках права Англії і Уельсу.

Згідно із законом, Кабінет міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності має розробити та привести у відповідність із цим законом власні нормативно-правові акти; забезпечити розроблення та прийняття міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, передбачених цим законом; забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому закону.

Закон «Про приватизацію державного майна» Верховна Рада ухвалила 18 січня 2018 року. За відповідне рішення проголосували 266 народних депутатів.

 

 

 

 

Читайте також:

Які економічні виклики чекають на українців у 2018 році?

 державне майно, нерухомість, приватизація

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *