Щоб скасувати рішення щодо будинкоуправителів хмельничани подали до суду

З кінця травня, щойно стало відомо про рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.05.2018 року № 385 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому», мешканів мікрорайонів «Заріччя» та «Виставка» не на жарт бентежить та обурює зміна управляючої компанії, яка обслуговуватиме їх багатоповерхівки.

Саме вищезгаданним рішенням відбулось призначення управителів багатоквартирних будинків у м. Хмельницькому (відповідно проведених конкурсів з призначення управителя багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому від 21.05.2018 року) та у понад 2 рази збільшено квартплату для більшості хмельничан.

З 31 травня по 9 червня велика кількість мешканців зазначених мікрорайонів проводили збори мешанців будинків, на яких обговорювали питання управління їх житловим будинком та намагались вирішити, як діяти далі.

У понеділок, 4 червня, декілька десятків хмельничан, обраних представників від мешканців багатоповерхівок, та громадських активістів висловили своє невдоволення та занепокоєння ситуацією, яка склалась, під стінами Хмельницької мерії. А через кілька днів, у четвер, пішли до управління житлово-комунального господарства, де зустрілись з начальником Управління житлово-комунального господарства Василем Новачком.

Пан Василь пояснив громадськості, що ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом-Хмельницький» спеціально створена в обласному центрі, щоб у ході своєї діяльності не лише обслуговувати будинки хмельничан, що мешкають у кількох великих районах міста, але й сплачувати податки у місцевий бюджет, та переконував, що засновник компанії має як мінімум 5-річний досвід у веденні подібної діяльності в інших містах України.

Від прямої відповіді на запитання «Чи знає він, хто є власником та засновником ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом-Хмельницький»?», очільник Управління ЖКГ ухилився, повідомивши, що він не знає, оскільки закон не зобов’язує його це знати. Пан Новачок звинуватив людей у пасивності, незнанні законодавства та небажанні керувати своїм житлом і визначати подальшу долю свого будинку.

Щодо зростання тарифу — то пан Василь не дав чіткої відповіді, щодо того, які ж саме складові тарифу призвели до підвищення вартості у понад 2 рази, та зіслався на ринкове ціноутворення.

Деталі зустрічі Ви можете переглянути на відео, розміщеному у публікації нижче.

Після зустрічі з Василем Новачком, частина активістів направились до Сергія Миколайовича Ширяєва, який очолює Управляючу муніципальну компанію «Заріччя» Хмельницької міської ради, що протягом минулих років обслуговувала багатоповерхівки районів «Заріччя» та «Виставка» аби запитати його думку з ситуації, яка склалась, та довідатись, що це незрозумілі оголошення розвішано на під’їздах хмельничан щодо термінового закриття їх особових рахунків в УМЦ «Заріччя»

Пан Сергій повідомив, що УМК «Заріччя» не має жодного відношення до згаданих оголошень та назвав ситуацію навколо колишнього ЖЕк №6 політичними іграми.

У п’ятницю, 8 червня 2018 року, з метою оскарження рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.05.2018 року № 385, за підтримки народного депутата України Сергія Лабазюка, громадськими активістами було подано до Хмельницького окружного адміністративного суду позовну заяву. Позовну заяву у судовій канцелярії було прийнято, зареєстровано та визначено суддю, який вестиме дану справу. У порядку забезпечення позову, у направленій Заяві про забезпечення позову, позивач просить суд зупинити дію зазначеного рішення Хмельницького міськвиконкому. Відео та світлини дивіться нижче.

Ввечорі на спортивному майданчику біля буд.76/2, що на Проспекті Миру, відбулись загальні збори мешканців мікрорайону. В ході обговорень подальших шляхів вирішення питання щодо управителя, мешканцями було написано звернення до керівника ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом-Хмельницький» О.Цілуйка з вимогою не обслуговувати їх будинки. На зборах був присутній і юридичний консультант, який у деталях повідомив права та можливості громади. Свою підтримку діям хмельничан висловив і народний депутат України, який обирався до ВРУ від мікрорайону «Виставка»

Наступні збори мешканців мікрорайонів «Заріччя» та «Виставка» небайдужі та активні хмельничани збираються провести сьогодні ввечері, 11 червня.

 

Зустріч з начальником Управління житлово-комунального господарства Василем Новачком

 

 

Зустріч з очільником УМК «Заріччя» Сергієм Миколайовичом Ширяєвим

 

 

 

Збори мешканців будинків мікрорайону «Виставка»

 

 

Подання позовної заяви до Хмельницького окружного адміністративного суду

 

 

Читайте також:

У червні в Хмельницькому квартплата зросте до 4-5 гривень за 1 кв.метр

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *