Німеччина планує відмовитись від російського газу

Німеччина має намір радикально переглянути свою енергетичну політику, включаючи плани із закупівлі за кордоном викопних видів палива.

Про це повідомляє ЕП з посиланням на Deutsche Welle.

Новий Кабінет міністрів Німеччини на чолі з Ангелою Меркель, планує форсувати розвиток відновлюваної енергетики, прискорити відмову від вуглеводневого палива і диверсифікувати джерела його поставок.

Згідно з планом, в найближчі 12 років частка енергії сонця, вітру і біомаси у виробленні електроенергії в Німеччині повинна бути збільшена вдвічі. На даний момент поновлювані джерела забезпечують 33% енергоспоживання, а до 2030-го цей показник планують збільшити до 66%.

У 2019-2020 роках Німеччина планує збільшити генеруючі потужності «як вітропарків на суші, так і фотовольтаїки відповідно на 4 гігават», це дорівнює приблизно 7-8 атомним електростанціям.

План передбачає також скорочення газової генерації, яка зараз забезпечує 12% енергобалансу країни.

Новий уряд Німеччини також має намір проголосити національної метою скорочення енергоспоживання до 2050 року на 50 відсотків. Досягнення такої амбітної мети повинні забезпечити енергозбереження та підвищення енергоефективності у всіх сферах життя.

«Це — погана новина для «Газпрому», який, обгрунтовуючи, наприклад, необхідність «Північного потоку-2″, виходить з зростаючого або хоча б стабільного енергоспоживання і, зокрема, використання природного газу в Німеччині та в цілому в ЄС», — йдеться в матеріалі.

Про розвиток газового співробітництва з Росією, в тому числі про будівництво трубопроводу Nord Stream 2 в плані Меркель не говориться.

 

 

 Газпром, Німеччина, російський газ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *