Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з нардепа Савченко

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка про зняття недоторканності з нардепа Надії Савченко, а також про її затримання та арешт, передає 24tv.ua.

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні зранку 22 березня. Це ще не остаточне рішення Ради, а лише рекомендація комітету. Голосування з цього питання відбудеться на засіданні парламенту 22 березня.

На засіданні регламентного комітету виступив Генпрокурор Юрій Луценко. Він детально виклав суть звинувачень Савченко: змова з ватажками терористичної організації «ДНР», підготовка масштабного теракту в центрі Києва, а також захоплення адміністративних будівель у столиці і повалення влади.

 

Довідково:

У чому підозрюють Савченко:

24tv.ua публікує основні пункти із подання Луценка щодо Савченко:

1. Савченко за невстановлених обставин познайомилася з Володимиром Рубаном, який позиціонує себе як особу, залучену до обміну полоненими. З 2014 року він неодноразово відвідував окуповані території Донецької та Луганської областей, особисто знайомий із керівниками терористичної організації Захарченком і Тимофєєвим і підтримує з ними зв’язки.

2. Не пізніше 20 листопада 2017 року Савченко вступила у змову з Рубаном, Захарченком і Тимофєєвим з метою держперевороту і сприяння діяльності терористичної організації.

3. Планувала вчинити масштабний теракт у центрі Києва, в урядовому кварталі. Зокрема, під час перебування на засіданні Верховної Ради народних депутатів, прем’єр-міністра, членів Кабінету Міністрів, Президента України, державних і громадських діячів вбити цих осіб. А також здійснити обстріл будівель Верховної Ради, Адміністрації Президента та прилеглих будівель.

4. У нічний час доби планувала здійснити збройне захоплення будівлі Верховної Ради. З мінометами, гранатометами та вогнепальною зброєю планувалися збройні напади на житло та транспортні засоби Порошенка, Турчинова та Авакова та інших державних діячів.

2 thoughts on “Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з нардепа Савченко”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *