Нардепи дали згоду на затримання та арешт Савченко — її одразу затримали

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко.

За відповідне рішення проголосували 291 парламентаріїв, повідомляє Укрінформ.

277 депутатів погодилися на затримання і 268 — на арешт Савченко.

Раніше у четвер Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законними, достатніми та обгрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Надії Савченко — про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Як повідомила УП, слідчий СБУ затримав нардепа Надію Савченко прямо в приміщені Верховної Ради.

 

Довідково:

У чому підозрюють Савченко:

24tv.ua публікує основні пункти із подання Луценка щодо Савченко:

1. Савченко за невстановлених обставин познайомилася з Володимиром Рубаном, який позиціонує себе як особу, залучену до обміну полоненими. З 2014 року він неодноразово відвідував окуповані території Донецької та Луганської областей, особисто знайомий із керівниками терористичної організації Захарченком і Тимофєєвим і підтримує з ними зв’язки.

2. Не пізніше 20 листопада 2017 року Савченко вступила у змову з Рубаном, Захарченком і Тимофєєвим з метою держперевороту і сприяння діяльності терористичної організації.

3. Планувала вчинити масштабний теракт у центрі Києва, в урядовому кварталі. Зокрема, під час перебування на засіданні Верховної Ради народних депутатів, прем’єр-міністра, членів Кабінету Міністрів, Президента України, державних і громадських діячів вбити цих осіб. А також здійснити обстріл будівель Верховної Ради, Адміністрації Президента та прилеглих будівель.

4. У нічний час доби планувала здійснити збройне захоплення будівлі Верховної Ради. З мінометами, гранатометами та вогнепальною зброєю планувалися збройні напади на житло та транспортні засоби Порошенка, Турчинова та Авакова та інших державних діячів.

 

 

Читайте також:

Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з нардепа Савченко

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *